IJsbaan vandaag en morgen nog niet geopend

De Goorse IJsbaan kan nog niet worden opengesteld voor het publiek. De ijslaag is nog te broos en er is ook nog een klein gedeelte waar nog geen ijs ligt. Het heeft vannacht weliswaar fors gevroren (9 graden) maar daar moeten tenminste nog twee nachten met strenge vorst bij en overdag ook een temperatuur onder nul. Dan blijft de kans daar dat er donderdag geschaatst kan worden op ’t Slag maar garanties kunnen de ijsmeesters niet geven. Daarin zijn de wind en de zon ook erg bepalend.

Gerelateerde berichten

  • IJsbaan dicht vandaag24 januari 2017 IJsbaan dicht vandaag De Goorse IJsbaan blijft vandaag gesloten. Het ijs is te slecht om ook vandaag op te schaatsen. Bovendien heeft het niet veel gevroren vannacht en is het ook vandaag boven nul. "Het was […]
  • Goors ijs nog lang niet dik genoeg19 januari 2017 Goors ijs nog lang niet dik genoeg De ijslaag op de Goorse ijsbaan 't Slag is nog lang niet dik genoeg om op te kunnen schaatsen. Er is vanochtend gemeten en er ligt 4 centimeter waar tenminste 7 centimeter nodig is. "We […]
  • IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst12 januari 2021 IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst Als voorbeeld voor de klimaat-verandering en het gebrek aan vorstperiodes werd de Goorse IJsclub bij de regionale omroep RTV Oost als voorbeeld gesteld voor het gebrek aan ijsperiodes in […]
  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • Goorse ijsvloer mist nog 2,5 centimeter22 januari 2019 Goorse ijsvloer mist nog 2,5 centimeter Er kan vandaag en morgen nog niet geschaatst worden op IJsbaan 't Slag in Goor. Een meting van het ijs leerde dat er op dit moment 4,5 centimeter ligt waar 7 centimeter vereist is. Er zal […]