IJsvloer wordt steeds dikker

De ijsvloer van de Goorse ijsbaan ’t Slag is vannacht weer flink aangegroeid maar nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. De vereiste 7 centimeter is nog niet overal gehaald en er zitten op enkele plekken een aantal onverklaarbare scheuren in het ijs en in het midden zit nog een gat. Aan de voorzijde is de ijsdikte nu 4 centimeter en op enkele andere stukken 6 centimeter. De hoop is nog steeds gevestigd op morgen. De temperaturen blijven vandaag onder 0 en bij matige tot strenge vorst is de kans groot dat er morgen wel geschaatst kan worden. Morgenvroeg wordt weer gemeten en bekeken of de ijsbaan vrijgegeven kan worden.

De Goorse ijsbaan vanochtend

Gerelateerde berichten

  • IJsbaan vandaag toch nog niet open1 maart 2018 IJsbaan vandaag toch nog niet open De Goorse IJsbaan 't Slag gaat vandaag toch nog niet open. De ijsmeesters hebben de ijsvloer vanochtend op diverse plaatsen gekeurd en kwamen tot de conclusie dat er dat een te klein deel […]
  • Geen ijspret in Goor2 maart 2018 Geen ijspret in Goor Het lijkt erop dat er dit winterseizoen niet geschaatst zal worden op de Goorse ijsbaan 't Slag. De ijsbaan kan ook vandaag niet geopend worden. De ijsvloer is aan de linkerzijde, vanuit […]
  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • Start schaatsseizoen Goorse IJsclub aanstaande26 september 2018 Start schaatsseizoen Goorse IJsclub aanstaande Het lijkt erop dat de laatste nazomerdag van 2018 in de afgelopen week was en dat is voor de Goorse schaatsfanaten het sein om de ijzers weer uit het vet te halen. Op zaterdag 6 oktober […]
  • IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst12 januari 2021 IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst Als voorbeeld voor de klimaat-verandering en het gebrek aan vorstperiodes werd de Goorse IJsclub bij de regionale omroep RTV Oost als voorbeeld gesteld voor het gebrek aan ijsperiodes in […]