Inloopbijeenkomst over bestemmingsplannen voor Goor

Er is komende maandag een bijeenkomst waarin de bestemmingsplannen voor het Goorse centrum en de woonwijken kan worden bekeken. Vanaf 17:00 uur kunnen inwoners in het gemeentehuis de conceptplannen inzien en een eerste reactie geven. Ten opzichte van de huidige situaties is het niet de bedoeling om veel te veranderen. Wel is in de toekomstplannen voor het centrum van Goor nu expliciet opgenomen dat nieuwe winkels zich moeten vestigen in het stadshart, het zogenoemde kernwinkelgebied. Dit onder meer naar aanleiding van de plannen om een nieuwe Lidl-vestiging te bouwen op de plek van de huidige Rabobank en woonwinkel Koster dat daar dus net buiten valt. Daarover is al jaren gesteggel met de gemeente. Met name buurtbewoners zien de plannen daarvoor niet zitten.