Zenkeldamshoek blijft groeien

Het gaat goed met bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de eerste maanden van dit jaar zijn inmiddels al zes verkoopcontracten getekend voor het bedrijventerrein in Goor. De betreffende bedrijven gaan zo’n 27.000m2 ruimte innemen, een oppervlakte van vijf voetbalvelden. Zo wil autoschadeherstelbedrijf Profix zijn perceel uitbreiden en komt daarnaast een bedrijf met antieke vrachtauto’s. Verder wordt een bedrijfsverzamelgebouw gebouwd naast Karwei. Aan de achterkant van het terrein is een perceel verkocht aan een investeringsmaatschappij, die hierop binnenkort zijn plannen zal ontwikkelen.

De gronden rondom de installatie van Groen Gas Goor zijn verkocht aan gelieerde partijen die een energiecluster willen realiseren. Vorig jaar werd. na een aantal moeilijke jaren de stijgende lijn al ingezet met de verkoop van bijna 2 hectare aan een vijftal bedrijven. Voor 2018 is het vooruitzicht nog beter, met al een aantal concrete partijen in de pijplijn.
Verkoopmanager Bas van ’t Hag: ”In de hele regio zien we dat de vraag naar bedrijfsruimte aantrekt. Doordat de bestaande markt opdroogt en niet altijd aansluit bij de wensen is nieuwbouw vaak een goede oplossing. Daarbij komt dat steeds meer bedrijven de ligging van Zenkeldamshoek, nabij de A1, en de concurrerende prijzen als goede reden zien om zich in Goor te vestigen.” De Ontwikkelmaatschappij Zenkeldamshoek bestaat uit BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hof van Twente. De komende 3 a 4 jaar verwacht OMZ de beschikbare kavels van in totaal 8 hectare geheel verkocht te hebben en zal een tweede fase van het bedrijventerrein in voorbereiding worden genomen.

Gerelateerde berichten

  • Gemeenteraad stemt in met uitbreiding en zonnepanelen op daken Zenkeldamshoek18 december 2021 Gemeenteraad stemt in met uitbreiding en zonnepanelen op daken Zenkeldamshoek De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Zenkelsdamshoek. Naar aanleiding van vragen van het CDA over dit […]
  • Zenkeldamshoek gaat fors uitbreiden17 september 2021 Zenkeldamshoek gaat fors uitbreiden Het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek zal fors worden uitgebreid. Vanaf komende woensdag, 22 september, ligt daarvoor een nieuw bestemmingsplan zes weken ter inzage. Het terrein van […]
  • Zenkeldamshoek wordt uitgebreid17 september 2020 Zenkeldamshoek wordt uitgebreid Bedrijventerrein Zenkeldamshoek wordt uitgebreid. De zogenoemde Ontwikkelingsmaatschappij Zenkeldamshoek (OMZ) heeft extra gronden aangekocht aan de overkant van de Zomerweg, ten […]
  • Inbraak bij bedrijf aan Breukersweg28 april 2018 Inbraak bij bedrijf aan Breukersweg Bij een bedrijf aan de Breukersweg op het Goorse bedrijventerrein De Spechthorst is afgelopen maandag ingebroken. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De inbraak vond plaats tussen kwart […]
  • Höfteballooning deze zomer op Zenkeldamshoek5 januari 2018 Höfteballooning deze zomer op Zenkeldamshoek Het luchtballonnen-evenement Höfteballooning vindt dit jaar plaats op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek. Het is de negende editie van het evenement dat zijn oorsprong heeft in […]