Zenkeldamshoek blijft groeien

Het gaat goed met bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de eerste maanden van dit jaar zijn inmiddels al zes verkoopcontracten getekend voor het bedrijventerrein in Goor. De betreffende bedrijven gaan zo’n 27.000m2 ruimte innemen, een oppervlakte van vijf voetbalvelden. Zo wil autoschadeherstelbedrijf Profix zijn perceel uitbreiden en komt daarnaast een bedrijf met antieke vrachtauto’s. Verder wordt een bedrijfsverzamelgebouw gebouwd naast Karwei. Aan de achterkant van het terrein is een perceel verkocht aan een investeringsmaatschappij, die hierop binnenkort zijn plannen zal ontwikkelen.

De gronden rondom de installatie van Groen Gas Goor zijn verkocht aan gelieerde partijen die een energiecluster willen realiseren. Vorig jaar werd. na een aantal moeilijke jaren de stijgende lijn al ingezet met de verkoop van bijna 2 hectare aan een vijftal bedrijven. Voor 2018 is het vooruitzicht nog beter, met al een aantal concrete partijen in de pijplijn.
Verkoopmanager Bas van ’t Hag: ”In de hele regio zien we dat de vraag naar bedrijfsruimte aantrekt. Doordat de bestaande markt opdroogt en niet altijd aansluit bij de wensen is nieuwbouw vaak een goede oplossing. Daarbij komt dat steeds meer bedrijven de ligging van Zenkeldamshoek, nabij de A1, en de concurrerende prijzen als goede reden zien om zich in Goor te vestigen.” De Ontwikkelmaatschappij Zenkeldamshoek bestaat uit BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hof van Twente. De komende 3 a 4 jaar verwacht OMZ de beschikbare kavels van in totaal 8 hectare geheel verkocht te hebben en zal een tweede fase van het bedrijventerrein in voorbereiding worden genomen.

Gerelateerde berichten

  • Zenkeldamshoek wordt uitgebreid17 september 2020 Zenkeldamshoek wordt uitgebreid Bedrijventerrein Zenkeldamshoek wordt uitgebreid. De zogenoemde Ontwikkelingsmaatschappij Zenkeldamshoek (OMZ) heeft extra gronden aangekocht aan de overkant van de Zomerweg, ten […]
  • Inbraak bij bedrijf aan Breukersweg28 april 2018 Inbraak bij bedrijf aan Breukersweg Bij een bedrijf aan de Breukersweg op het Goorse bedrijventerrein De Spechthorst is afgelopen maandag ingebroken. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De inbraak vond plaats tussen kwart […]
  • Richard Michel opent depot in Goor26 februari 2015 Richard Michel opent depot in Goor Richard Michel Bloemen&Planten opent binnenkort een depot op het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek. De onderneming heeft bloemenwinkels in Hengelo, Borne, Enter, Vroomshoop en […]
  • FS Solutions en Veal Fine naar Zenkeldamshoek13 juli 2017 FS Solutions en Veal Fine naar Zenkeldamshoek Weer een goede impuls voor het Goorse bedrijfsleven en bedrijventerrein Zenkeldamshoek waar twee nieuwe grote bedrijven zich zullen gaan vestigen. FS Solutions B.V., dat nu nog in Rijssen […]
  • Bikkels in de Bouw geopend in Goor3 oktober 2016 Bikkels in de Bouw geopend in Goor Het nieuwe bedrijf 'Bikkels in de Bouw' gaat zich vestigen op het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek. De onderneming van Deldenaar Arjan Meijer brengt toeleveranciers en kleine […]