Zenkeldamshoek blijft groeien

Het gaat goed met bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de eerste maanden van dit jaar zijn inmiddels al zes verkoopcontracten getekend voor het bedrijventerrein in Goor. De betreffende bedrijven gaan zo’n 27.000m2 ruimte innemen, een oppervlakte van vijf voetbalvelden. Zo wil autoschadeherstelbedrijf Profix zijn perceel uitbreiden en komt daarnaast een bedrijf met antieke vrachtauto’s. Verder wordt een bedrijfsverzamelgebouw gebouwd naast Karwei. Aan de achterkant van het terrein is een perceel verkocht aan een investeringsmaatschappij, die hierop binnenkort zijn plannen zal ontwikkelen.

De gronden rondom de installatie van Groen Gas Goor zijn verkocht aan gelieerde partijen die een energiecluster willen realiseren. Vorig jaar werd. na een aantal moeilijke jaren de stijgende lijn al ingezet met de verkoop van bijna 2 hectare aan een vijftal bedrijven. Voor 2018 is het vooruitzicht nog beter, met al een aantal concrete partijen in de pijplijn.
Verkoopmanager Bas van ’t Hag: ”In de hele regio zien we dat de vraag naar bedrijfsruimte aantrekt. Doordat de bestaande markt opdroogt en niet altijd aansluit bij de wensen is nieuwbouw vaak een goede oplossing. Daarbij komt dat steeds meer bedrijven de ligging van Zenkeldamshoek, nabij de A1, en de concurrerende prijzen als goede reden zien om zich in Goor te vestigen.” De Ontwikkelmaatschappij Zenkeldamshoek bestaat uit BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hof van Twente. De komende 3 a 4 jaar verwacht OMZ de beschikbare kavels van in totaal 8 hectare geheel verkocht te hebben en zal een tweede fase van het bedrijventerrein in voorbereiding worden genomen.