Schaatsseizoen Goor is verloren

Het gaat er niet van komen. De Goorse ijsbaan gaat ook vandaag niet open. “Het is heel jammer maar ik denk dat we dit schaatsseizoen als verloren kunnen beschouwen” zegt Andre Bouma, voorzitter van de Goorse ijsclub. Vanmorgen is wederom gekeurd en het ijs is aan de problematische rechterkant nauwelijks aangegroeid en ook zijn er grote wakken. “Wat ook niet meehelpt is dat buurtbewoners de meeuwen bijvoeren waardoor die daar blijven”. Na vandaag gaan de temperaturen weer omhoog en komt ook een einde aan de vorstperiode.

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaatskoorts stijgt24 februari 2018 Goorse schaatskoorts stijgt Weerman Eric Effing stuurde een fraaie FOTO met het bijschrift dat er zogenoemde onvervalste transportkou in aantocht is. En met het dalen van de temperaturen stijgt de schaatskoorts in […]
  • IJsclub vreest triest record11 december 2020 IJsclub vreest triest record De sluis is open gezet (foto) en het observeren van de weerkaarten is begonnen. De weides van de Goorse ijsbaan staan vanaf vandaag weer onder water in de hoop op langdurige vrieskou en […]
  • IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst12 januari 2021 IJsclub in beeld met vrees voor de toekomst Als voorbeeld voor de klimaat-verandering en het gebrek aan vorstperiodes werd de Goorse IJsclub bij de regionale omroep RTV Oost als voorbeeld gesteld voor het gebrek aan ijsperiodes in […]
  • IJsvloer wordt steeds dikker28 februari 2018 IJsvloer wordt steeds dikker De ijsvloer van de Goorse ijsbaan 't Slag is vannacht weer flink aangegroeid maar nog niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. De vereiste 7 centimeter is nog niet overal gehaald en er […]
  • Volgend jaar beter…6 maart 2020 Volgend jaar beter… Met pijn in het hart hebben de vrijwilligers van de Goorse IJsclub vandaag het water weer van het grasland aan de IJsbaanweg laten lopen. De hoop op een late winter is vervlogen. Het is […]