Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone

Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de vereiste 2/3e meerderheid op. Van de 88 stemgerechtigden bracht er 61 een stem uit. 38 waren er voor en 23 tegen waardoor het plan van tafel gaat en dat is een gevoelige tik voor ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente die de BIZ graag gerealiseerd zagen. In een Bedrijfs Investerings Zone betalen alle vastgoedgebruikers mee om deze BIZ te kunnen blijven ontwikkelen. Nu blijft de ondernemersvereniging afhankelijk van de eigen leden of vrijwillige deelname.

Toch blijven wethouder Wim Meulenkamp en Goor Collectief-voorzitter Bart Wiegerinck optimistisch: “Veel ondernemers hebben zich uitgesproken, daaruit blijkt dat de betrokkenheid in het centrum groot is. Als er geen voorkeur is voor het instellen van een BIZ, dan gaan we op een andere manier werken aan de ontwikkeling van het centrum van Goor. We hebben direct na de uitslag met elkaar afgesproken dat we ons blijven inzetten voor het centrum. Op korte termijn gaan we met verschillende ondernemers om te tafel om te kijken hoe we op basis van vrijwillige deelname toch een impuls kunnen geven.”

Gerelateerde berichten

  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone16 december 2017 Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover […]
  • Gaat de BIZ het nu wel halen?7 november 2019 Gaat de BIZ het nu wel halen? Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum […]
  • Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor3 maart 2020 Nu wel voldoende draagvlak voor BIZ in centrum Goor Het centrum van Goor wordt een Bedrijven Investerings Zone. Ondernemers en eigenaren van leegstaande panden in Goor konden hierover afgelopen weken stemmen. Deze stemmen zijn op dinsdag 3 […]
  • Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum20 september 2018 Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum Er is een bedrag van €200.000 euro beschikbaar gekomen om van het Goorse centrum weer een aantrekkelijk 'bruisend' winkelgebied te maken. Het geld is beschikbaar gesteld door de Provincie […]