Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby

Ze staan in het Goorse voetbalplaatjesboek onder de nummers 741 en 516 en horen allebei bij de beste sluitposten uit de regio. Daniel Kolbe (35) en Dennis Vorkink (26) bewezen hun waarde al meermaals, ook dit seizoen. Komende zondag staan ze tegenover elkaar op sportpark ’t Doesgoor voor de Goorse stadsderby tussen Hector en GFC (14:00 uur). Een belangrijk treffen met twee totaal verschillende belangen. Hector vecht tegen degradatie terwijl GFC nog volop meedoet voor de titel in de vierde klasse B en dus ook voor deze derby favoriet is.

Al is die favorietenrol wat te makkelijk vergeven volgens Vorkink. “Dit zijn aparte wedstrijden en dan telt de ranglijst niet. In onze thuiswedstrijd tegen Hector maakten wij in de laatste minuut nog gelijk en hadden we mazzel met een punt. Dat zegt genoeg. Het is de laatste jaren trouwens heel vaak gelijk geĆ«indigd.” Kolbe beaamt die woorden. “Toch is de druk bij ons wel groter. Wij moeten nu echt punten gaan sprokkelen. We hebben een moeilijk seizoen met veel blessures. Toch heb ik vertrouwen in zondag. Tegen GFC lukt het ons meestal wel om iets extra’s te brengen. Dat is de laatste jaren wel gebleken maar als ik eerlijk ben zal ik ook blij zijn met een punt.” aldus de ervaren goalie. Vorkink besluit: “Wij gaan natuurlijk voor de volle winst. We hebben alles nog in eigen hand en willen kampioen worden. Alleen een overwinning telt dus voor ons. Ik verheug me op zondag. De wedstrijden tegen Hector leveren altijd mooie dagen op. Ook na de tijd in de kantines.”

 

In de derde klasse B gaat vv Twenthe op bezoek bij Sportclub Lochem. De ploeg van trainer Michiel Mensink heeft de stijgende lijn te pakken met na twee competitiezeges ook een overwinning in de Tukkercup op De Esch en daarmee een halve finaleplek. Toch zal het meer dan lastig worden voor de huidige nummer 15 in 3B. Lochem is volop in de strijd om het kampioenschap en is 2e met slechts een punt achterstand op koploper Helios. Het duel in Lochem begint zondag om 14:00 uur.