Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby

Ze staan in het Goorse voetbalplaatjesboek onder de nummers 741 en 516 en horen allebei bij de beste sluitposten uit de regio. Daniel Kolbe (35) en Dennis Vorkink (26) bewezen hun waarde al meermaals, ook dit seizoen. Komende zondag staan ze tegenover elkaar op sportpark ’t Doesgoor voor de Goorse stadsderby tussen Hector en GFC (14:00 uur). Een belangrijk treffen met twee totaal verschillende belangen. Hector vecht tegen degradatie terwijl GFC nog volop meedoet voor de titel in de vierde klasse B en dus ook voor deze derby favoriet is.

Al is die favorietenrol wat te makkelijk vergeven volgens Vorkink. “Dit zijn aparte wedstrijden en dan telt de ranglijst niet. In onze thuiswedstrijd tegen Hector maakten wij in de laatste minuut nog gelijk en hadden we mazzel met een punt. Dat zegt genoeg. Het is de laatste jaren trouwens heel vaak gelijk geĆ«indigd.” Kolbe beaamt die woorden. “Toch is de druk bij ons wel groter. Wij moeten nu echt punten gaan sprokkelen. We hebben een moeilijk seizoen met veel blessures. Toch heb ik vertrouwen in zondag. Tegen GFC lukt het ons meestal wel om iets extra’s te brengen. Dat is de laatste jaren wel gebleken maar als ik eerlijk ben zal ik ook blij zijn met een punt.” aldus de ervaren goalie. Vorkink besluit: “Wij gaan natuurlijk voor de volle winst. We hebben alles nog in eigen hand en willen kampioen worden. Alleen een overwinning telt dus voor ons. Ik verheug me op zondag. De wedstrijden tegen Hector leveren altijd mooie dagen op. Ook na de tijd in de kantines.”

 

In de derde klasse B gaat vv Twenthe op bezoek bij Sportclub Lochem. De ploeg van trainer Michiel Mensink heeft de stijgende lijn te pakken met na twee competitiezeges ook een overwinning in de Tukkercup op De Esch en daarmee een halve finaleplek. Toch zal het meer dan lastig worden voor de huidige nummer 15 in 3B. Lochem is volop in de strijd om het kampioenschap en is 2e met slechts een punt achterstand op koploper Helios. Het duel in Lochem begint zondag om 14:00 uur.

Gerelateerde berichten

  • GFC op de valreep naast Hector in stadsderby5 november 2017 GFC op de valreep naast Hector in stadsderby Na een traditionele sfeeractie van de GFC-supporters met rode rook kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al na twee minuten had het raak moeten zijn voor GFC. Simon Ruumpol […]
  • Goorse derby eindigt onbeslist: 1-18 december 2019 Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1 De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geĆ«indigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • De druk ligt bij GFC voor Goorse derby22 april 2017 De druk ligt bij GFC voor Goorse derby "Cruciaal is het nog niet" zegt GFC-trainer Romano Lammertink. "Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het." aldus de oefenmeester over de belangen […]
  • GFC wint stadsderby van koploper Twenthe20 maart 2016 GFC wint stadsderby van koploper Twenthe GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark 't Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende […]