Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling

In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch Museum. In 1978 kwamen in Goor een aantal dames bij elkaar, die bovenmatige belangstelling hadden in weven zonder er ervaring mee te hebben. Eerst werd gewerkt op kleine, zelf gemaakte, tafel-weefgetouwtjes, maar al snel ook op grote handweef-getouwen, met vier en meer zogenoemde schachten. Een weefkring was geboren en aansluiting bij regionale en landelijke organisaties was een logisch gevolg met nu ook leden uit plaatsen als Diepenheim, Gelselaar en Laren.

De tentoonstelling heeft als titel ‘Een streepje voor’ vanwege de vele streepjesmotieven in de getoonde werken. De expositie is voor het publiek te bezoeken van 20 maart t/m 26 april. De openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 16.30 uur en op woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op de vrijdagen is er ook de mogelijkheid om zelf te weven tijdens het ‘Weefcafe’. Het museum is extra geopend op Tweede Paasdag, zondag 15 april en op Koningsdag, 29 april, van 13.30-16.00 uur.

Gerelateerde berichten

  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Expositie Apollo en Seniorencafé…16 augustus 2019 Expositie Apollo en Seniorencafé… Het is, vanwege de vakantietijd, nog immer rustig op de evenementenkalender. Zo zijn er nog vele Gorenaren op vakantie en zijn er ook de nodige muziekliefhebbers die dit weekeinde […]
  • Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen10 januari 2020 Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen Een groot deel van de expositie '100 jaar Apollo', die in de afgelopen maanden te bewonderen was in het Goors Historisch Museum is verhuisd naar woonzorgcentrum Herfstzon. Daar werd de […]
  • Tentoonstelling doopjurken in Goors museum16 mei 2017 Tentoonstelling doopjurken in Goors museum ‘Mooi! gedoopt’, zo heet de tentoonstelling over doopjurken die vanaf vandaag in het Goors Historisch Museum te zien is. Daar zijn vitrines ingericht met een dertigtal doopjurken waarvan […]