Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling

In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch Museum. In 1978 kwamen in Goor een aantal dames bij elkaar, die bovenmatige belangstelling hadden in weven zonder er ervaring mee te hebben. Eerst werd gewerkt op kleine, zelf gemaakte, tafel-weefgetouwtjes, maar al snel ook op grote handweef-getouwen, met vier en meer zogenoemde schachten. Een weefkring was geboren en aansluiting bij regionale en landelijke organisaties was een logisch gevolg met nu ook leden uit plaatsen als Diepenheim, Gelselaar en Laren.

De tentoonstelling heeft als titel ‘Een streepje voor’ vanwege de vele streepjesmotieven in de getoonde werken. De expositie is voor het publiek te bezoeken van 20 maart t/m 26 april. De openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 16.30 uur en op woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op de vrijdagen is er ook de mogelijkheid om zelf te weven tijdens het ‘Weefcafe’. Het museum is extra geopend op Tweede Paasdag, zondag 15 april en op Koningsdag, 29 april, van 13.30-16.00 uur.

Gerelateerde berichten

  • Weefontmoeting in Goors Historisch Museum4 oktober 2021 Weefontmoeting in Goors Historisch Museum Tijdens de week van de Weefontmoeting is op komende vrijdag en zaterdag het Goors Historisch Museum doorlopend geopend van 10.00-16.30 uur. Daar zijn de weefsters van weefkring ‘Weverke’, […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Textieltentoonstelling voor en door Goor6 maart 2021 Textieltentoonstelling voor en door Goor Het rijke textielverleden van ’t Twentse Haagje krijgt dit jaar een prachtig eerbetoon in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’. Met dit thema wil het Goors Historisch […]
  • Historisch museum vaker open13 juli 2020 Historisch museum vaker open Het Goors Historisch Museum gaat de openingstijden verruimen. In de afgelopen maand was het museum op dinsdag- en donderdagmorgen geopend. Daar komen nu de donderdagmiddag en de […]