Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid…

Een verrassende uitslag van de poll op onze site over de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan, Oude Haaksbergweg en Haaksbergerweg. Maar liefst 49% van de stemmers vindt dat alles moet wijken voor de volksgezondheid en dat bomen gekapt moeten worden. 30% koos voor de optie om de grond weg te zuigen rondom de monumentale eiken en ze dus te behouden. De overige 21% vindt dat er helemaal niets moet gebeuren en neemt de asbestdeeltjes in de grond voor lief. Er werden een kleine 1500 stemmen uitgebracht. De volgende poll gaat over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wat gaat u stemmen ? Er zijn zeven opties én de mogelijkheid ‘In ieder geval een Gorenaar’. U mag het zeggen !

Gerelateerde berichten

  • Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer9 juli 2018 Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer De kans is groot dat een deel van de Gondalaan straks moet worden ingericht als éénrichtingsweg. Dat staat in stukken die het college van B&W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Om het […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • Voorlopig helemaal geen bomenkap in Gondalaan en Haaksbergerweg13 september 2018 Voorlopig helemaal geen bomenkap in Gondalaan en Haaksbergerweg Er wordt voorlopig geen enkele monumentale eik gekapt in de Gondalaan, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg. Dat was de verrassende mededeling van wethouder Harry Scholten vanavond […]
  • Bewoners Gondalaan boos over aanvraag kapvergunning14 april 2018 Bewoners Gondalaan boos over aanvraag kapvergunning Het comité 'Behoud bomen Gondalaan en Oude Haaksbergweg' is boos over de aanvraag van een kapvergunning voor de monumentale bomen terwijl er nog geen overleg is geweest in de samengestelde […]
  • PvdA mengt zich ook in bomendiscussie10 januari 2018 PvdA mengt zich ook in bomendiscussie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om […]