GFC blijft ongeslagen na winst op Hector

De derby is een prooi geworden voor GFC. De ploeg won met 1-2 bij Hector. Door de overwinning kan GFC naar boven kijken, Hector moet nog alles op alles zetten om te overleven in de 4e klasse. Vanaf het begin van de wedstrijd was GFC de bovenliggende partij. Maar beide ploegen kwamen in de eerste helft niet tot grote kansen. De groen-witten kregen helemaal geen kansen en de GFC’ers kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten. In de tweede helft werd de score verrassend opengebroken, een voorzet van GFC kwam op de arm van de ingevallen Hectoriaan Tim Bannink. Vervolgens wees de leidsman naar de stip. Tim Wassink ging achter de bal en schoot feilloos raak.

Met onder anderen Menno de Leeuw probeerde Hector daarna iets te forceren, dat lukte. Een ingooi die Hector eigenlijk sportief moest terugspelen werd niet teruggegeven. Uit die aanval werd Unal Kel neergehaald door GFC-goalie Dennis Vorkink. De andere keeper Daniƫl Kolbe benutte de pingel.

Ondanks de gelijkmaker raakte GFC niet van de wijs en maakte de ploeg van Romano Lammerink de 1-2. Uit een standaardsituatie viel de bal op het hoofd van Olaf Siegers en die kopte de bal in het net. Na de goal besloten de groen-witten de aanval op te zoeken. Met een doelpunt van Marinus Wolters leek het opnieuw gelijk te worden maar schendrechter Stef Kemper stak zijn vlag omhoog. Door deze eindstand raakt Hector de aansluiting op veilige plaatsen langzamerhand kwijt, GFC maakt dus geen fouten en is nog helemaal in de race voor het kampioenschap.

Voor een compleet foto-verslag check deze link van Patrick ter Elst.