Verkwansel het niet…

Morgen zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad en mogen we beslissen wie de komende jaren de scepter zwaait in onze Hof. Ik was een zwevende kiezer. Dat overkomt mij eigenlijk nooit bij landelijke verkiezingen, maar nu wist ik het zo net nog niet. De Goorse Stadsraad roept op om lokaal te stemmen, stem op mensen uit Goor. Stem tactisch was het advies. De legio stemwijzers op internet gaven mij weinig duidelijkheid. Bij landelijke verkiezingen weet je zo ongeveer wel waar de partijen voor staan en waar je je het meest mee verbonden voelt. Bij gemeenteraadsverkiezingen is dat toch een stuk lastiger.

Wat zijn hun standpunten over pure Goorse kwesties? Hoe denken ze over de asbestsanering, het zonnepark en windmolens? Hoe zijn de standpunten over veiligheid en wat hebben ze op met zorg voor jong én oud?

Willen we weer een wethouder die zelf heel goed denkt te weten wat goed is voor zijn burgertjes of willen we iemand die goed luistert en nadenkt voordat hij iets gaat doen? Willen we wederom bestuurders die stoïcijns vasthouden aan achteraf verkeerde maatregelen zoals ze het in de Molenstraat hebben verprutst? Of willen we nu eindelijk wel eens een college wat niet bang is om fouten toe te geven en echt eens gaat luisteren? Of toch maar weer genoegen nemen met een clubje inktvissen zonder ruggengraat die zich uiteindelijk laf verschuilen achter landelijke regeltjes, zoals bijvoorbeeld het geval is geweest bij de experimentele medicinale wietkweek?

Durf, daadkracht, integer, bevlogen, met beide benen in de klei, aanpakken en vooral goed luisteren. Niet als een soort Donald Trump lopen schreeuwen “Goor first”, maar ieders belang in de Hof als gelijk dienen. Laten we niet dezelfde fout maken als het Deldense CDA clubje. Het is onze Hof. Van iedereen die de privilege heeft om hier te mogen wonen. Naar zo’n vertegenwoordiger ben ik op zoek op mijn stembiljet. Ik stap af van landelijke partijpolitiek en laat die verstikkende verzuiling los. Het maakt me niet meer uit tot welke partij mijn kandidaat behoort, zolang hij maar de eerder genoemde criteria in zich heeft.

Frank Stevens, we zijn het soms op bepaalde punten hartstochtelijk met elkaar oneens, maar jij voldoet wel ruimschoots aan mijn criteria. Jij krijgt morgen mijn stem, verkwansel het niet!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Hew altied a zo e doan…27 maart 2018 Hew altied a zo e doan… De fabrieksarbeider stemt op de Partij van de Arbeid, want dat deden z’n ouders ook altijd. Kerkgangers stemmen het liefst SGP want dat hoort zo. Grote boeren stemmen op het CDA met een […]
  • Zweven…14 maart 2017 Zweven… Een divers belegen boterham qua nieuws in het Goorse de afgelopen week. Van een bedlegerige oplichtster die opgepakt wordt tot aan een exhibitionist op oma-fiets en natuurlijk de nep-Kamer […]
  • Het beste wat ik vandaag gedaan heb…21 maart 2017 Het beste wat ik vandaag gedaan heb… Al zwevend, als een neerdwarrelend blaadje, koerste ik vorige week woensdag af naar het stemlokaal. Het voor mij aangewezen stemlokaal is gevestigd in de Stoevelaar, vijf minuutjes van […]
  • Politiek café aanstaande met Goorse kandidaat-raadsleden16 februari 2018 Politiek café aanstaande met Goorse kandidaat-raadsleden Op initiatief van de Goorse Stadsraad komt er een politiek café waarin de Goorse kandidaat-raadsleden aanwezig zullen zijn en zich zullen presenteren. De avond in aanloop naar de […]