Weinig verschuivingen na verkiezingen, GroenLinks nieuw in de raad

Weinig grote aardverschuivingen in de zetelverdeling na de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA blijft de grootste partij met 9 zetels. De VVD en de PvdA blijven op vier zetels staan. Gemeentebelangen houdt drie zetels. D66 levert een zetel in ten opzichte van 4 jaar geleden en heeft nu evenals de SP dat gelijk blijft, twee zetels. GroenLinks is nieuw in de gemeenteraad. Wie er precies namens de partijen in de gemeenteraad komt is afhankelijk van de voorkeurstemmen, die in de loop van de dag worden geteld. Als er geen voorkeurszetels worden vergeven dan is uit Goor in ieder geval Pieter van Zwanenburg en Riekele Bijleveld zeker van een plek in de raad namens het CDA. Namens de PvdA zijn Fred Rijkens en Apollonia Sligman dat voorlopig. Ook Frank Stevens (SP) keert terug in de gemeenteraad. Dat zou betekenen dat Goor twee zetels extra krijgt. Als Van Zwanenburg wethouder word, worden het er vier in plaats van vijf. De verwachting is dat de coalitie net als in de afgelopen vier jaar zal worden gevormd door het CDA en de VVD. De uitslag werd rond middernacht bekend gemaakt door burgemeester Nauta (foto). De opkomst was iets hoger dan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014: Toen 60,1 en nu 62,4.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd30 maart 2018 Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd De nieuwe gemeenteraad van Hof van Twente is gisteravond geïnstalleerd. Alle 25 raadsleden moesten de eed afleggen tegenover burgemeester Nauta en zijn nu allemaal raadslid. Uit Goor deden […]
  • SP zet zes Gorenaren op verkiezingslijst19 november 2017 SP zet zes Gorenaren op verkiezingslijst De SP in de gemeente Hof van Twente heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zes Gorenaren op de kieslijst geplaatst. In totaal zijn er elf kandidaten die zich verkiesbaar hebben […]
  • Politiek café aanstaande met Goorse kandidaat-raadsleden16 februari 2018 Politiek café aanstaande met Goorse kandidaat-raadsleden Op initiatief van de Goorse Stadsraad komt er een politiek café waarin de Goorse kandidaat-raadsleden aanwezig zullen zijn en zich zullen presenteren. De avond in aanloop naar de […]
  • Roel Bergman nu echt raadslid af29 maart 2018 Roel Bergman nu echt raadslid af Er waren de nodige emoties bij Roel Bergman gisteravond in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar werd in de laatste vergadering van de oude gemeenteraad afscheid genomen van de 71-jarige […]