Stemmen tellen…

De hele dag zijn ze al bezig, de stemmentellers in de theaterzaal van De Reggehof. Na de zetelverdeling per partij moet vandaag worden gekeken of er ook kandidaat raadsleden met voorkeurstemmen op het pluche mogen plaats nemen na de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Er is vanochtend vroeg begonnen met het bekijken van alle geldige 17.442 stemformulieren om te kijken op welke personen is gestemd. Er zijn 173 voorkeurstemmen nodig om in de gemeenteraad te komen. Wie dat haalt en tot vannacht nog buiten de boot viel neemt dan de plek in van de laagst gekozen op de lijst van de partij waarvoor hij of zij kandidaat is. Vanavond om 19:30 uur worden deze uitslagen bekend gemaakt en dan wordt ook duidelijk of de oproep van de Goorse Stadsraad om op Gorenaren te stemmen, zijn vruchten af heeft geworpen.

Gerelateerde berichten

  • Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd23 februari 2018 Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd De stempassen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels thuis bezorgd. Op woensdag 21 maart kan eenieder gaan stemmen en op de diverse kieslijsten staan in totaal 126 namen. […]
  • Hoe stemt Goor?16 maart 2021 Hoe stemt Goor? Het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen is vanaf maandag langzaam op gang gekomen met het stemmen voor ouderen en kwetsbaren in deze Coronatijd. Morgen gaat het pas echt 'los' als er […]
  • Ate Brunnekreef toch geen raadslid28 maart 2018 Ate Brunnekreef toch geen raadslid Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, […]
  • Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden22 maart 2018 Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden Aan de oproep van de Goorse Stadsraad om op een Goorse kandidaat te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gisteren, is massaal gehoor gegeven. Waar er na gisteren nog verwacht werd […]
  • Stadsraad geeft Goors stemadvies19 maart 2018 Stadsraad geeft Goors stemadvies Komende woensdag mag iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Goorse Stadsraad hoopt dat er in Goor vooral gestemd wordt op Goorse raadsleden om daarmee in de […]