Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden

Aan de oproep van de Goorse Stadsraad om op een Goorse kandidaat te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gisteren, is massaal gehoor gegeven. Waar er na gisteren nog verwacht werd dat er vier raadsleden uit het Twentse Haagje in de raad zouden komen, werd vanavond duidelijk dat dat er op voorkeurstemmen tenminste zeven worden. Meest opvallende naam in de nieuwe gemeenteraad is die van Ate Brunnekreef. De voorzitter van de Stadsraad stond als nummer 11- en lijstduwer op de kandidatenlijst van de PvdA maar komt wel in de raad met 297 voorkeurstemmen.

Ate Brunnekreef wordt gefeliciteerd door wethouder Harry Scholten

De kiesdeler staat voor deze verkiezingen op 173. De Goorse PvdA-lijsttrekker Fred Rijkens kreeg 974 stemmen. Een goede tweede is nieuwkomer Riekele Bijleveld van het CDA met 564 voorkeurstemmen. Bij de VVD komt Edwin Scheperman uit Goor verrassend in de gemeenteraad. De ondernemer die als zesde op de kieslijst stond is nu de nummer drie met 318 voorkeurstemmen. Bij D66 komt Belgin Sayin met 225 stemmen op de plaats van Markeloƫr Clemens Vinkenvleugel. Het aantal van zeven kan nog naar acht Goorse raadszetels als Pieter van Zwanenburg geen wethouder wordt maar de verwachting is dat hij die functie wel blijft bekleden.

Belgin Sayin (r) was totaal verrast door haar uitverkiezing

Edwin Scheperman (r) mag Goor vertegenwoordigen in de VVD-fractie

Goor op 1,2 en 3 op de PVDA-lijst

 

De Gorenaren in de nieuwe gemeenteraad en het aantal voorkeurstemmen:

PVDA: Fred Rijkens 971, Apollonia Sligman 368 en Ate Brunnekreef 297

CDA: Riekele Bijleveld 564 en Pieter van Zwanenburg 428

VVD: Edwin Scheperman 318

D66: Belgin Sayin 225

SP: Frank Stevens 507

Gerelateerde berichten

  • Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel23 maart 2018 Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel Gerben Ensing van GemeenteBelangen en D66-jongeling Sewak Kasparyan kwamen net tekort om een plek te krijgen in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit de […]
  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • Ate Brunnekreef toch geen raadslid28 maart 2018 Ate Brunnekreef toch geen raadslid Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, […]
  • Brunnekreef komt met toelichting in brief28 maart 2018 Brunnekreef komt met toelichting in brief Ate Brunnekreef verduidelijkt in een brief waarom hij toch geen zitting neemt in de gemeenteraad van Hof van Twente. De 73-jarige voorzitter van de Goorse Stadsraad, die met 297 […]
  • Stemmen tellen…22 maart 2018 Stemmen tellen… De hele dag zijn ze al bezig, de stemmentellers in de theaterzaal van De Reggehof. Na de zetelverdeling per partij moet vandaag worden gekeken of er ook kandidaat raadsleden met […]