Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel

Gerben Ensing van GemeenteBelangen en D66-jongeling Sewak Kasparyan kwamen net tekort om een plek te krijgen in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit de definitieve uitslag op persoonsniveau na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. De twee Gorenaren haalden allebei de kiesdrempel van 173 stemmen maar niet genoeg om door te schuiven. Ensing kreeg 220 voorkeurstemmen en kwam daarmee 24 stemmen tekort voor een raadszetel. Het hokje achter de naam van Sewak Kasparyan werd 186 keer rood gekleurd en daarmee kwam hij dertig stemmen tekort. De Gorenaar met de meeste voorkeurstemmen is PvdA-lijsttrekker Fred Rijkens met 974. CDA-er Riekele Bijleveld en Frank Stevens van de SP volgen met respectievelijk 564 en 507 voorkeurstemmen. In totaal werden er afgelopen woensdag 5085 stemmen op een Goorse kandidaat uitgebracht van de in totaal 17.442 uitgebrachte stemmen in de Hof van Twente. Hieronder de lijst met Gorenaren en de stemmen per persoon.

Sewak Kasparyan

 

CDA: Riekele Bijleveld 546, Pieter van Zwanenburg 428, Stephanie Smit 143 en Gerben Schot 27

VVD: Edwin Scheperman 318, Gerrit Naafs 67 en Frans Gadella 5

PvdA: Fred Rijkens 974, Apollonia Sligman 368, Ate Brunnekreef 297, Hanneke Leijdekkers 107, Carel Groothengel 91 en Wim Leetink 24

D66: Belgin Sayin 225, Tom Broek 34, Ary Braakman 27, Robert Redeker 25, Annie Wittrock 22 en Jan Lentelink 20

GemeenteBelangen: Gerben Ensing 220, Henk Keuper 47 en Gerrit Hofhuis 19

SP: Frank Stevens 507, Caroline van Leeuwen 89, Johnny Hagreis 21, Cora Houtman 13, Joke Houtman 9 en Cees van Gurp 9

GroenLinks: Bert Eggink 87, Gerben Kappert 58, Ruut te Velthuis 41 en Annelies Heeres 40

Riekele Bijleveld

 

 

Gerelateerde berichten

  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden22 maart 2018 Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden Aan de oproep van de Goorse Stadsraad om op een Goorse kandidaat te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gisteren, is massaal gehoor gegeven. Waar er na gisteren nog verwacht werd […]
  • Ate Brunnekreef toch geen raadslid28 maart 2018 Ate Brunnekreef toch geen raadslid Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, […]
  • Stadsraad geeft Goors stemadvies19 maart 2018 Stadsraad geeft Goors stemadvies Komende woensdag mag iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Goorse Stadsraad hoopt dat er in Goor vooral gestemd wordt op Goorse raadsleden om daarmee in de […]
  • Brunnekreef komt met toelichting in brief28 maart 2018 Brunnekreef komt met toelichting in brief Ate Brunnekreef verduidelijkt in een brief waarom hij toch geen zitting neemt in de gemeenteraad van Hof van Twente. De 73-jarige voorzitter van de Goorse Stadsraad, die met 297 […]