Hew altied a zo e doan…

De fabrieksarbeider stemt op de Partij van de Arbeid, want dat deden z’n ouders ook altijd. Kerkgangers stemmen het liefst SGP want dat hoort zo. Grote boeren stemmen op het CDA met een vleugje VVD, want dat is altijd al zo geweest. Niet van origine Nederlanders stemmen massaal op DENK en bewijzen daarmee dat de ooit zo mooi bedachte multi-culti samenleving nu echt gestorven is en eigenlijk ook nooit bestaan heeft. Mensen daarentegen die nog steeds in de waan leven dat het allemaal wel zo mooi en rooskleurig zou moeten zijn, stemmen op GroenLinks. Als je houdt van “dit” zeggen en “dat” doen, van flink genomen worden en volhouden dat je het lekker vindt, stem je op D’66. En als je dan helemaal geen zin hebt in nadenken en je het zonde vindt het stembiljet bij het oud papier te mikken, is er altijd nog de beweging van good old Geert.

Het bericht dat er landelijk eindelijk eens is afgerekend met oude waarden, heeft de gemiddelde stemmer in de Hof blijkbaar niet bereikt. Lokale gemeentebelangen hebben landelijk grote winsten geboekt. In de Hof zijn we blijkbaar nog conservatiever dan op Urk. De meerderheid in onze Hof heeft helaas voor wéér vier jaar grafbakken politiek zonder ruggengraat gekozen. In de Hof wonen dus mensen die kiezen met hun verstand en niet met hun hart. Mensen die hun stem geven aan partijen omdat ze dat altied a zo e doan hebt. Dat deze partijen keer op keer de grootste wanprestaties leveren en maar één keer per vier jaar luisteren naar hun electoraat, doet ons blijkbaar niet besluiten ze eens een “kiezers oorvijg” te geven.

De verkiezingsuitslag heeft mij echt diep verbaast en gaf ook wel een beetje teleurstelling. Veel mensen in de Hof hebben altijd hun woord en mening klaar en steken dat ook bepaald niet onder stoelen of banken. Dat waardeer ik nu ook zo erg aan “mijn” Goor. Er zou niets deugen aan de gang van zaken over bomenkap, niet verstrekken van subsidies aan het Doesgoor, het “door-etter” dossier Molenstraat, het met stille trom verdwijnen van ziekenhuiszorg bij De Oliphant en een winkelcentrum wat op leven na dood is…Maar toch stemmen we juist op die partijen die dat veroorzaakt hebben en er niets aan doen. Omdat wie dat altied al zo e doan heb…

Niks gaat vanzelf goed, alles gaat vanzelf fout. Één positief effect heeft het trouwens wel. Het levert gegarandeerd veel nieuwe gekkigheid op voor nieuwe columns. Dat dan weer wel…

Namens Niels,

een fijne dag…