Ate Brunnekreef toch geen raadslid

Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, keert hij op zijn schreden terug en heeft hij besloten om de zetel toch niet in te nemen. Brunnekreef, die zelf vurig pleitte voor meer Gorenaren in de raad, gaat de uitdaging niet aan omdat hij naar eigen zeggen meer in de Stadsraad kan betekenen dan in de raad. “Hij wil zich met name inzetten voor Goor en in de gemeenteraad moet hij er zijn voor de hele Hof van Twente,” aldus fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA. De plek van Brunnekreef wordt ingenomen door MarkeloĆ«r Herman Wevers. Daardoor zakt het aantal Goorse raadsleden wel naar zes.

Gerelateerde berichten

  • Brunnekreef komt met toelichting in brief28 maart 2018 Brunnekreef komt met toelichting in brief Ate Brunnekreef verduidelijkt in een brief waarom hij toch geen zitting neemt in de gemeenteraad van Hof van Twente. De 73-jarige voorzitter van de Goorse Stadsraad, die met 297 […]
  • Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden22 maart 2018 Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden Aan de oproep van de Goorse Stadsraad om op een Goorse kandidaat te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gisteren, is massaal gehoor gegeven. Waar er na gisteren nog verwacht werd […]
  • Stadsraad geeft Goors stemadvies19 maart 2018 Stadsraad geeft Goors stemadvies Komende woensdag mag iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Goorse Stadsraad hoopt dat er in Goor vooral gestemd wordt op Goorse raadsleden om daarmee in de […]
  • Stemmen tellen…22 maart 2018 Stemmen tellen… De hele dag zijn ze al bezig, de stemmentellers in de theaterzaal van De Reggehof. Na de zetelverdeling per partij moet vandaag worden gekeken of er ook kandidaat raadsleden met […]
  • Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel23 maart 2018 Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel Gerben Ensing van GemeenteBelangen en D66-jongeling Sewak Kasparyan kwamen net tekort om een plek te krijgen in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit de […]