Eerste kievitsei voor Fedde de Jong

De primeur is dit jaar voor Fedde de Jong. De Gorenaar heeft het eerste kievitsei gevonden in de gemeente Hof van Twente. Dat deed de voormalig directeur van de toenmalige MAVO in Goor in de omgeving van Markelo. Burgemeester Ellen Nauta kwam het eerste ei persoonlijk bewonderen op het maisperceel met veehouder Henk Veltkamp. De traditionele zoektocht naar het eerste kievitsei staat symbool voor het begin van het voorjaar. In Hof van Twente werken 28 vrijwilligers nauw samen met de agrariërs en de loonwerkers om de nesten en de jonge kuikens zoveel mogelijk te sparen bij de werkzaamheden. 

Gerelateerde berichten

  • Majorettes Apollo in actualiteitenprogramma Eén Vandaag19 juni 2017 Majorettes Apollo in actualiteitenprogramma Eén Vandaag De majorettes van Apollo zijn morgen te bewonderen op de landelijke televisie. In het programma Eén Vandaag op NPO1 staat de Goorse groep meiden centraal in een item over het teruglopen […]
  • Eerste kievitsei gevonden  in de Meene14 maart 2019 Eerste kievitsei gevonden in de Meene Het eerste kievitsei van 2019 in de gemeente Hof van Twente is gevonden in de Meene bij Goor. Het nest werd eergisteren gevonden door Mark Oude Luttikhuis uit Stokkum die met zijn zoon […]
  • Hockeydames kloppen Holten: 4-031 oktober 2016 Hockeydames kloppen Holten: 4-0 De hockeydames van de Goorse Mixed Hockey Club wonnen zondag met 4-0 van Holten. Met rust was het 2-0 door doelpunten van Ilse Veltkamp en Verel Bolink. In de tweede helft scoorde Isabel […]
  • Groene loper zoekt lentefotografen10 april 2018 Groene loper zoekt lentefotografen De Groene Loper Hof van Twente is op zoek naar fotografen die fraaie lentefoto's willen maken voor de nieuwe website. Deze wordt vandaag online gezet. De organisatie die zoveel mogelijk […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]