Brunnekreef komt met toelichting in brief

Ate Brunnekreef verduidelijkt in een brief waarom hij toch geen zitting neemt in de gemeenteraad van Hof van Twente. De 73-jarige voorzitter van de Goorse Stadsraad, die met 297 voorkeurstemmen in de raad werd gekozen, wil zich blijven inzetten voor Goorse zaken en zegt een aantal zaken onderschat te hebben, onder meer zijn keuze om als lijstduwer op de PvdA-lijst te gaan staan. Hij reageerde vandaag ook voor de camera van RTV Oost. Dat is via deze LINK te bekijken. De brief, die gericht is aan burgemeester Ellen Nauta, is hieronder te lezen.

Geachte mevrouw Nauta,

Ik heb afgelopen vrijdag op de bijeenkomst van de zgn nieuwe raad van de gemeente Hof van Twente met instemming mijn benoeming tot lid van de raad van de gemeente Hof van Twente aanvaard. Ik moet U nu mededelen dat ik terug kom op mijn besluit en bij deze aangeef niet toe te treden tot de gemeenteraad van de Hof.

Voorafgaand aan de stemming heb ik actie gevoerd voor meer Goors in de raad. Deze actie is zeer succesvol verlopen. Zelfs zo dat ik met voorkeurstemmen in de raad werd verkozen. Ik ben overvallen door de hoeveelheid van stemmen. In de flow van dit succes was ik bijzonder enthousiast en heb al op donderdagavond op de bijeenkomst van de PvdA aangegeven de steun van de kiezer niet te kunnen negeren.De eerste vragen- cq twijfels kwamen echter al snel daarna. Zo heb ik dit al aangegeven bij enkele personen op de bijeenkomst van afgelopen vrijdag. Gaandeweg kwam er bij mij een draaitol van emoties, vragen en afwegingen naar boven.

Ik werd heen en weer geslingerd door net genoemde elementen. Na de flow de deceptie. Ik heb steeds in mijn gesprekken met mensen gezegd dat ik op de lijst stond als stemmentrekker en niet als mogelijk raadslid. Ik heb dit erg onderschat oftewel te gemakkelijk gedacht dat het zo’n vaart niet zou lopen. Dit mede ook door het stemadvies van de Stadsraad te stemmen op de eerstvolgende persoon op de lijst na de lijsttrekker uit de gemeente Goor. Ik stond slechts op nr 11.

Twijfels namen meer en meer bezit van mij: mijn eigen drukke agenda, onverenigbaarheid van functies, signalen dat ik vanuit mijn vrijwilligers werk meer voor Goor kon betekenen dan als raadslid, mijn leeftijd, het opgeven van hobby’s waar ik veel plezier aan beleef enz. enz.

Ik heb een aantal dagen in een grote tweespalt rondgedobberd. Emotioneel en rationeel .Moest ik dit nog wel willen!!! Enerzijds een eervolle functie met steun vanuit de Goorse bevolking en anderzijds de al genoemde overwegingen.

Ook de gedachte dat ik veel mensen met mijn besluit ernstig zal teleurstellen. Met dit laatste worstel ik erg. Ik heb altijd open gestaan voor mensen, clubs en instanties en zal dit ook blijven doen, al realiseer ik me terdege dat dit door dit besluit een fikse knauw krijgt. Deze komende discussie ga ik niet uit de weg. Ik bied deze groep mijn welgemeende excuses aan. Ik ben blij met zo’n geweldige ondersteuning en ik zal in de komende tijd ook op de bres staan voor de wensen, initiatieven en het helpen oplossen van moeilijkheden vanuit het Goorse .

Al met al een tombola van door elkaar draaiende emoties en hersenspinsels. Het is mij overkomen, ik had ook niet verwacht dat dit zo’n enorme impact op mij zou hebben. Ik sta altijd open voor zaken waar ik me voor inzet. Op de een of andere wijze heeft dit nogmaals meer met mij gedaan dan verwacht. Zo kan en wil ik niet functioneren. Dit gaat ten koste van de inhoud van mijn vrijwilligerswerk.

Met groet en succes in de komende raadsperiode.
Ate Brunnekreef.

Gerelateerde berichten

  • Ate Brunnekreef toch geen raadslid28 maart 2018 Ate Brunnekreef toch geen raadslid Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, […]
  • Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden22 maart 2018 Oproep Stadsraad groot succes: Tenminste zeven raadsleden Aan de oproep van de Goorse Stadsraad om op een Goorse kandidaat te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gisteren, is massaal gehoor gegeven. Waar er na gisteren nog verwacht werd […]
  • Stadsraad geeft Goors stemadvies19 maart 2018 Stadsraad geeft Goors stemadvies Komende woensdag mag iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Goorse Stadsraad hoopt dat er in Goor vooral gestemd wordt op Goorse raadsleden om daarmee in de […]
  • Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel23 maart 2018 Ensing en Kasparyan komen net tekort voor raadszetel Gerben Ensing van GemeenteBelangen en D66-jongeling Sewak Kasparyan kwamen net tekort om een plek te krijgen in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit de […]
  • Wat leeft er in Goor en omgeving ?8 maart 2018 Wat leeft er in Goor en omgeving ? Wat speelt er in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente en wat zijn de verkiezingsthema's voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart. Daarnaar gingen de verslaggevers […]