Gemeente Belangen: “Ate verliest zijn geloofwaardigheid”

Net als een aantal plaatsgenoten heeft ook Gemeente Belangen met verbazing en afschuw gereageerd op het besluit van Ate Brunnekreef om zich terug te trekken als gemeenteraadslid. “Wij vonden het al heel zorgelijk dat Ate de oproep deed om vooral op Goorse kandidaten te stemmen”, begint Hannie Rohaan. “Maar wanneer je dan met voorkeursstemmen gekozen wordt en je je dan direct weer terugtrekt als raadslid, verlies je toch wel echt je geloofwaardigheid. Dit had hij zich eerder moeten realiseren voor hij de oproep plaatste”, besluit ze stellig.

Rohaan legt uit dat ze zich al stoorde aan zijn oproep om op Goorse kandidaten te stemmen. “Na de herindeling is met man en macht gewerkt aan het opbouwen van een samenhorigheid in Hof van Twente. De raad heeft zich altijd ingezet voor alle kernen en buurtschappen. Daarnaast wordt een Kieslijst voor de gemeente raadsverkiezingen altijd heel zorgvuldig vastgesteld door partijbesturen. Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid om iemand met voorkeurstemmen in de raad te krijgen. Dat is ook democratisch, heel goed zelfs. Maar deze oproep ging verder en heeft ook grote gevolgen. In andere kernen is onrust ontstaan dat is niet goed. Ate geeft als reden dat hij zich in de stadsraad meer in kan zetten voor Goor en dat hij in de raad er voor de hele Hof van Twente moet zijn. “”

 

Gerelateerde berichten

  • Gemeente Belangen wil vuist maken tegen sluiting Siemens20 november 2017 Gemeente Belangen wil vuist maken tegen sluiting Siemens De fractie van Gemeente Belangen vindt dat Twentse gemeenten zich moeten mobiliseren én verweren tegen de sluiting van Siemens in Hengelo. Volgens de partij gaat het niet alleen om het […]
  • Geen windmolen op Zenkeldamshoek22 juni 2016 Geen windmolen op Zenkeldamshoek Er komt geen grote windturbine op industrieterrein Zenkeldamshoek. De gemeenteraad heeft gisteravond het voorstel voor 'geen bedenkingen' afgewezen al was het een close finish. 13 […]
  • Gemeente Belangen tegen windmolens in buitengebied23 november 2016 Gemeente Belangen tegen windmolens in buitengebied De fractie van Gemeente Belangen in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente zal tegen de plannen stemmen om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied tussen Goor en Markelo.  […]
  • Ate Brunnekreef toch geen raadslid28 maart 2018 Ate Brunnekreef toch geen raadslid Hij kreeg bijna 300 voorkeurstemmen en liet vorige week nog weten dat hij het aan zijn stand verplicht is om dan ook in de gemeenteraad te gaan zitten namens de PvdA. Nu, een week later, […]
  • Politieke beweging in Molenstraatdiscussie8 juli 2017 Politieke beweging in Molenstraatdiscussie Er lijkt politiek beweging te komen in het streven om het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat op te heffen. De druk vanuit een groot deel van de Goorse bevolking én de ondernemers, […]