Van mobiel Paasvuur tot spectaculair slot

Het begon nu 19 jaar geleden in 1999 toen een aantgal enthousiaste Gorenaren een duidelijk statement maakten. Zij vonden het van de gekke dat er na jaren van Boakes op het ‘Oale spoortje’ de huidige Hogenkamp, al jaren geen Goors Paasvuur meer was. Zij togen met een grote aanhanger met daarop een houtberg vol lichtjes naar het centrum. Het mobiele Paasvuur trok veel bekijks en leidde tot de terugkeer van een echte Boake vanaf 2000 op het Roelofsenterrein onder auspiciën van de stichting LOER. Na morgen komt daar een einde aan als het Paasvuur daar nog een keer wordt ontstoken. “En dat wordt echt spectaculair” zegt LOER-voorman Hennie Smit. “Dat mag niemand missen”. Daarna start voor de boakebouwers de zoektocht naar een nieuwe locatie die nog niet is gevonden. Maar eerst morgenavond met een Goors salut aan al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor deze prachtige traditie.

De Goorse Boakebouwers van LOER voor de laatste Paasbult op het Roelofsenterrein