Vuurwerk, trompetter en Poaskeerls bij laatste Boake

Apollo hief op het Roelofsenterrein nog één keer het Goors Victorie aan voor het laatste Paasvuur op die plek. Daarna volgde een imposante vuurwerkshow en daarna waren de ogen gericht op een trompetter die vanuit een hoogwerker het Il Silencio blies als laatste salut. Dan op grote hoogte bleek Jan Roelofsen. De Rellievoorzitter, Boakebouwer en voormalig eigenaar van het terrein zette daarmee de overige Boakebouwers in beweging die, verkleed als traditionele Poaskeerls, op plechtige wijze met fakkels richting de grote houtberg gingen om deze te ontsteken. Dit onder het toeziend oog van een groot publiek want het was druk en gelukkig droog. Het vuur brandde heftig en het volk keek toe en deed zich tegoed aan de versnaperingen bij de barren. “Nog ene dan, nog één keer dan…”. Hieronder een fotoreportage. Op onze Facebook-pagina staan ook enkele filmpjes.

 

Gerelateerde berichten

  • Definitief geen Boake in Goor13 februari 2019 Definitief geen Boake in Goor Er komt dit jaar definitief geen paasvuur in Goor. De stichting LOER heeft in de persoon van voorman Hennie Smit om tafel gezeten met burgemeester Ellen Nauta. In dat gesprek is gesproken […]
  • Van mobiel Paasvuur tot spectaculair slot31 maart 2018 Van mobiel Paasvuur tot spectaculair slot Het begon nu 19 jaar geleden in 1999 toen een aantgal enthousiaste Gorenaren een duidelijk statement maakten. Zij vonden het van de gekke dat er na jaren van Boakes op het 'Oale spoortje' […]
  • Staak staat voor laatste Boake24 februari 2018 Staak staat voor laatste Boake De LOER-vlag wappert fier in top van de zogenoemde staak op het Roelofsenterrein. Daar zijn vandaag de voorbereidingen begonnen voor het laatste Boakespektakel op die plek op Eerste […]
  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Boakebouwers zijn er klaar voor26 maart 2016 Boakebouwers zijn er klaar voor Triomfantelijk staan ze op de Goorse Boake met de armen in de lucht. De klus is weer geklaard. De Boakebouwers van LOER hebben vandaag de laatste hand gelegd aan de Paasbult op het […]