Vuurwerk, trompetter en Poaskeerls bij laatste Boake

Apollo hief op het Roelofsenterrein nog één keer het Goors Victorie aan voor het laatste Paasvuur op die plek. Daarna volgde een imposante vuurwerkshow en daarna waren de ogen gericht op een trompetter die vanuit een hoogwerker het Il Silencio blies als laatste salut. Dan op grote hoogte bleek Jan Roelofsen. De Rellievoorzitter, Boakebouwer en voormalig eigenaar van het terrein zette daarmee de overige Boakebouwers in beweging die, verkleed als traditionele Poaskeerls, op plechtige wijze met fakkels richting de grote houtberg gingen om deze te ontsteken. Dit onder het toeziend oog van een groot publiek want het was druk en gelukkig droog. Het vuur brandde heftig en het volk keek toe en deed zich tegoed aan de versnaperingen bij de barren. “Nog ene dan, nog één keer dan…”. Hieronder een fotoreportage. Op onze Facebook-pagina staan ook enkele filmpjes.