Lamers gaat sluiten

Lamers Goor in de Molenstraat gaat sluiten. De winkel met huishoudelijke artikelen en speelgoed gaat dicht om ‘bedrijfs-economische redenen’. In een brief aan deze site zeggen de uitbaters Yvonne en Benny Waanders dat veranderd koopgedrag, internet en toenemende concurrentie via discounters de omzet te snel daalt. Ook het instellen van éénrichtingsverkeer is volgens het ondernemersechtpaar een reden dat het niet goed gaat. Bijna twee jaar geleden verliet Waanders het Blokker-concept om met de oude naam Lamers op andere voet verder te gaan. Vanaf komende dinsdag begint de uitverkoop bij Lamers. Wanneer de deuren precies dicht gaan is nog niet duidelijk. De brief van Waanders is hieronder te lezen.

Helaas moeten wij onze winkel om bedrijfseconomische redenen sluiten. Door veranderd koopgedrag en toenemende concurrentie via discounters en internet zien wij onze omzet
snel dalen waardoor overleven moeilijk wordt. Concurrentie is goed en houd je scherp,maar de gehanteerde prijzen die deze concurrenten gebruiken maakt het voor ons onmogelijk om hier in mee te gaan.

Wij hebben geprobeerd (na het stoppen met Blokker) om het weer op onze eigen manier te gaan doen met kwaliteitsproducten en goede service. Dat zag er in het begin ook nog hoopvol uit……maar toen kwam het politieke besluit met de invoering van het eenrichtingsverkeer in de Molenstraat.

Hierom hebben wij nooit gevraagd “eenrichtingsverkeer” !! We wilden dat er wat zou gebeuren aan het vrachtverkeer in beide richtingen, wat voor problemen zorgt in de bocht van de Molenstraat.

Wij zagen in een snel tempo onze klantenaantallen verdwijnen,dus omzet. Klanten moeten nu een wereldreis maken (komend vanaf de richting enter) om bij ons te kunnen komen en dat doet men dus niet. Wij hebben nog geprobeerd om dit verlies op te vangen met inkoop van gerenommeerde merken om de klant te verleiden om toch deze rit te gaan maken naar ons, maar helaas…

Nu na bijna 2 jaar, is doorgaan met Lamers niet meer haalbaar gebleken. Sluiting van Lamers is dan ook onvermijdelijk. Wij hopen op nog een aantal drukke weken want alles moet weg. Wij hopen dat Goor een gezonde en variabele winkelstad blijft maar wij hebben daarbij twijfels, gezien de leegstand, discounters en vele kringloopwinkels.

Tot slot willen wij namens deze weg iedereen bedanken (die ons wel wisten te vinden), voor het vertrouwen in ons.

Yvonne en Benny Waanders.

 

Gerelateerde berichten

  • Lamers gaat nog één keer open13 november 2018 Lamers gaat nog één keer open Lamers opent komende zaterdag nog één keer de deuren. De winkel in huishoudelijke artikelen- en speelgoed houdt vanaf 10:00 uur de laatste uitverkoop in het pand aan de Molenstraat. Dit […]
  • Blokker gaat weg, Lamers komt terug25 juli 2016 Blokker gaat weg, Lamers komt terug De karakteristieke letters van de vorige eigenaren staan nog altijd op het winkelpand in de Molenstraat waar al sinds jaar en dag huishoudelijke en kado-artikelen evenals speelgoed wordt […]
  • Ook Marskramer weg uit Goor2 augustus 2016 Ook Marskramer weg uit Goor De Marskramer sluit aan het einde van het jaar de deuren van haar vestiging op winkelcentrum De Whee.  Het Goorse filiaal van de huishouden- en speelgoedartikelen-keten is niet rendabel […]
  • Zippy Toys bezig aan laatste dagen27 mei 2022 Zippy Toys bezig aan laatste dagen Na de sluiting van Sport Inn is ook speelgoedwinkel Zippy Toys aan de laatste dagen bezig. De winkel van Judith Zuidberg gaat na morgen niet meer open. Grote prijsontwikkelingen in de […]
  • Tweerichtingsverkeer Molenstraat vanaf nu weer mogelijk5 november 2021 Tweerichtingsverkeer Molenstraat vanaf nu weer mogelijk Het was de lokale discussie in de afgelopen jaren: De wens van het leeuwendeel van Goor om de éénrichtings-situatie in de Molenstraat op te heffen. Vanaf vandaag is het dan eindelijk […]