Titel ver weg voor GFC na nederlaag bij WVV

Het lijkt er sterk op dat GFC zich kan gaan richten op het bereiken van de nacompetitie om een plek in de derde klasse. In de topper tegen WVV werd vandaag verdiend met 2-0 verloren en daarmee leed de ploeg van trainer Romano Lammertink de eerste nederlaag van het seizoen. De rood zwarten kwamen tegen de koploper al snel op achterstand ondanks een overwicht in de eerste minuten. Een hoekschop werd na zes minuten binnen gekopt door Wouter Roescher. Halverwege de eerste helft kreeg GFC een goede kans op de gelijkmaker nadat Tim Wassink zich vrij speelde en Bjorn Natrop in stelling bracht. Hij trof echter de Hengeveldse goalie op zijn weg. WVV was de betere ploeg en kreeg een aantal kansen. De 2-0 viel vlak voor rust uit een van richting veranderde vrije trap van Justin Alferink.

In de tweede helft probeerde GFC het nog wel maar het vond een opponent tegenover zich die verdedigend goed stond en weinig weg gaf. Door de nederlaag is het verschil met koploper WVV nu 12 punten met dien verstande dat GFC wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Het verschil met de nummer 3 EMOS is twee punten in het voordeel van GFC dat wel een duel meer gespeeld heeft dan de Enschedeƫrs.