Blauwe ogen en blond haar…

Soms denk ik wel eens dat het jaar meerdere keren 1 april telt. Ik lees en kijk het nieuws en kan dan gewoon niet geloven dat hoogopgeleide mensen daar echt serieus over hebben nagedacht. Dat ze iets hebben verzonnen waar je eerst hard om moet lachten en later je de tranen in de ogen springen omdat ze het echt blijken te menen. Zo heeft onze meest onbetrouwbare partner in het leven, de overheid, in al zijn onwijsheid besloten dat rookruimtes in de horeca binnen twee jaar tot het verleden gaan behoren.

Eerst hebben ze ondernemers in een positie gebracht dure rookruimtes te bouwen. Daarna konden ze ze jaren lang lekker beboeten en uitmelken omdat bijvoorbeeld de afzuiging niet krachtig genoeg was of omdat geconstateerd was dat een glazenhaler door de ruimte liep. Nu moeten de ruimtes dus verdwijnen met het gevolg dat de hele rokende meute op straat staat te dampen. Zal mij eens benieuwen wat de buurt daarvan gaat vinden en wanneer handhavers beginnen te mekkeren dat er zoveel lawaai, ruzie en troep op de openbare weg is. Maar daar zullen ze waarschijnlijk de ondernemers ook wel verantwoordelijk voor gaan maken…in al hun hoogopgeleide wijsheid.

Een andere waarschijnlijk hoogopgeleide drol heeft besloten dat het niet wenselijk is dat militaire dikkertjes in de erehaag staan bij herdenkingsplechtigheden zoals tijdens dodenherdenking. Na de uitsluiting van deelname van een motorclub, met militaire banden, aan Veteranendag, mag je nu dus ook niet meer meedoen als je een een paar kilo’s te veel hebt. Wat willen ze dan wel graag in die haag hebben staan? Enkel mensen met blauwe ogen, blond haar en atletisch gebouwd? Oei, oei, oei…

Wat voor een soort hoogopgeleiden hebben we dan hier, in onze Hof? Hier hebben we het kaliber die ondernemers in de Molenstraat, die al decennia actief zijn in Goor, kapot laten gaan door het instellen van een éénrichtingsmaatregel. Hoogopgeleiden die denken te weten wat goed voor u is en tegelijkertijd ongemerkt ziekenhuiszorg uit Goor laten verdwijnen. Snuggere Henkies die eerst doen en daarna pas vragen of iedereen het er mee eens is. Dát hebben we hier in Goor en daarmee wijken we niet veel af van ander hoog opgeleid gedrag in den lande.

Zo maar even een vraag. Wie zouden die hoogopgeleiden eigenlijk bellen als ze aan de kant van de weg staan met pech of graag een nieuw stucwerkje willen hebben op hun muur? Zal de ANWB automonteur- of stukadoor dan ook zeggen: “Helaas, u helpen we niet. U bent te dik. Wij helpen alleen mensen die zelf normaal en praktisch kunnen nadenken. U behoort niet tot die groep en een fijne dag verder”.

Ook namens Niels trouwens…