Maarten ter Hofte winnaar internationaal rolstoeltennistoernooi

Maarten ter Hofte is dit weekeinde verrassend winnaar geworden van het Knokke Zoute Junior Open Roller-tennistoernooi. Het Goorse rolstoeltennistalent bereikte in de Belgische kustplaats de finale waarin hij moest spelen tegen Xavier Donker, een gevestigde naam in die wereld. De 14-jarige Ter Hofte rekende in de setstanden 6-3 en 7-6 af met de Brabander en liet daarmee zien dat er de komende jaren nadrukkelijk rekening met hem moet worden gehouden. Maarten ter Höfte  zit in een rolstoel vanwege de aandoening Spina Bifida. Daardoor heeft hij geen spierkracht in zijn benen. De zege op dit prestigieuze internationale toernooi is opmerkelijk want ter Höfte speelt pas een jaar rolstoeltennis. Zijn grote droom is om uiteindelijk mee te kunnen doen aan de Paralympische spelen.

Gerelateerde berichten