Vorkink aan de slag bij Follow the Money

Rob Vorkink gaat aan de slag bij Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek dat gevestigd is in Amsterdam en wordt geleid door oud-Quote-hoofdredacteur Eric Smit. Vorkink, die vorige week tot overeenstemming kwam met het online-medium, gaat onthullende journalistieke verhalen opdiepen in Oost-Nederland. De 50-jarige Vorkink werkte 28 jaar voor de regionale omroep RTV Oost die hij verliet na een serie conflicten en incidenten. Voor Follow the Money presenteert hij in de komende week al drie verhalen vanuit zijn eigen woonplaats over asbest. Komende zaterdag verschijnt een story over het verloop van de asbestsanering in ’t Gijmink. Daarna volgen nog verhalen over de geschiedenis van Eternit die door hem de ‘Fabriek des doods’ wordt genoemd en de slachtoffers die zijn gevallen. Rob Vorkink, die werkt vanuit zijn eigen Media Groep, is ook bezig met het schrijven van een boek over de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur die vele foutieve diagnoses stelde maar daar niet voor werd veroordeeld.

 

Gerelateerde berichten

  • Rob Vorkink weg bij RTV Oost13 september 2017 Rob Vorkink weg bij RTV Oost Rob Vorkink is niet langer werkzaam voor RTV Oost. De wegen van de Goorse onderzoeksjournalist en de regionale omroep voor Overijssel scheiden per direct. Over de precieze aanleiding […]
  • Paarse krokodil…24 april 2018 Paarse krokodil… Afgelopen week heb ik een proef-abonnementje genomen van het onderzoeksplatform Follow The Money. FTM is een website waar onderzoeksjournalisten diepgaande artikelen plaatsen over de ware […]
  • Een journalistieke bijter…11 december 2018 Een journalistieke bijter… Afgelopen zaterdag was in Goor het afscheid van een Goors icoon. Een onderzoeksjournalist pur sang, een luis in de pels, een pain in the ass maar bovenal een persoon die niet los liet als […]
  • Vorkink komt met RTV Oost tot een schikking5 december 2017 Vorkink komt met RTV Oost tot een schikking De carriére van Rob Vorkink bij RTV Oost zit er na 1 februari, echt op. De 50-jarige Goorse onderzoeksjournalist kwam gisteren na afloop van een zitting in Almelo tot een schikking met de […]
  • Vorkink vrijgesproken7 december 2015 Vorkink vrijgesproken De Goorse journalist Rob Vorkink hoeft geen 250 euro boete te betalen naar aanleiding van het incident op A1 bij Holten begin dit jaar. De reporter van RTV Oost deed daar verslag van een […]