Politie wil WhatsApp-groepen handhaven

De politie Hof van Twente wil gebruik blijven maken van de WhatsApp-groepen die in de diverse Goorse buurten en wijken zijn opgezet om misstanden te melden. Het buurtpreventie-netwerk bestaat nu een jaar en gisteravond was er een evaluatie met de buurtcoördinatoren. De wijkagentes Caroline IJben en Edmé Wernars benadrukten daarin nogmaals het belang van een dergelijk sluitend netwerk en roepen mensen, die nog niet zijn aangemeld, op om zich ook aan te sluiten. Dat kan via de politie of de gemeente Hof van Twente die inmiddels ook het veiligheidsbeleid voor de komende periode heeft vastgesteld. Daarin hebben in Goor de georganiseerde criminaliteit, drugs- en alcoholgebruik bij jongeren, illegale hennepteelt én fietsendiefstallen wederom prioriteit.

Donderdagavond was er overleg met de WhatsApp-coördinatoren

Gerelateerde berichten

  • Snelheidscontroles op verzoek…5 juli 2018 Snelheidscontroles op verzoek… Een veelvoud aan snelheidscontroles gisteren en vandaag in Goor en dat allemaal op verzoek van de bevolking. De wijkagentes Caroline IJben en Edmé Wernars togen, gewapend met een lasergun, […]
  • Stadsraad wil buurtpreventie-apps stimuleren27 november 2016 Stadsraad wil buurtpreventie-apps stimuleren De Stadsraad Goor wil het gebruik van Whatsapp in het kader van buurtpreventie gaan stimuleren. Om het aantal inbraken in Goorse wijken terug te dringen is het volgens de raad een […]
  • Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding15 maart 2017 Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding De oefening van de politie in samenwerking met de gemeente en bewoners van De Whee heeft gisteravond tot een snelle aanhouding geleid van twee verdachte dames. Zij gingen joggend door de […]
  • Overlast hangjongeren en snelheid grootste ergernissen12 juli 2018 Overlast hangjongeren en snelheid grootste ergernissen De overlast die hangjongeren veroorzaken bij de skatebaan aan de Roerdompstraat staat hoog op de lijst van ergernissen van Gorenaren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de wijkagentes […]
  • Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet2 februari 2017 Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet Goor is 'gedekt' voor wat betreft het aantal coördinatoren die zich hebben aangemeld om een sturende rol te vervullen in alle wijken. Initiatiefnemer André Bouma vond via Facebook binnen […]