Bewoners Gondalaan boos over aanvraag kapvergunning

Het comité ‘Behoud bomen Gondalaan en Oude Haaksbergweg’ is boos over de aanvraag van een kapvergunning voor de monumentale bomen terwijl er nog geen overleg is geweest in de samengestelde werkgroep. Die is, na de hevige protesten in het leven geroepen om ook naar alternatieven te kijken om de asbest rondom de eiken te saneren zonder dat ze hoeven te sneuvelen. Voorman Hans Leloux: “Dan krijg ik het idee dat wij in ieder geval niet serieus worden genomen”. Hij roept tegelijk ook iedereen op om te komen tijdens de presentatie van de bekende professor Ira Helsloot komende maandag bij De Bebsel. De hoogleraar van de Radboud-universiteit in Nijmegen houdt dan een presentatie over asbest, sanering en gezondheid. Die bijeenkomst begint om 19:30 uur en is volgens Leloux niet alleen voor bewoners van de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg. “Dit gaat heel Goor aan want dit kan ook elders gaan spelen.”

Gerelateerde berichten