Bewoners Gondalaan boos over aanvraag kapvergunning

Het comité ‘Behoud bomen Gondalaan en Oude Haaksbergweg’ is boos over de aanvraag van een kapvergunning voor de monumentale bomen terwijl er nog geen overleg is geweest in de samengestelde werkgroep. Die is, na de hevige protesten in het leven geroepen om ook naar alternatieven te kijken om de asbest rondom de eiken te saneren zonder dat ze hoeven te sneuvelen. Voorman Hans Leloux: “Dan krijg ik het idee dat wij in ieder geval niet serieus worden genomen”. Hij roept tegelijk ook iedereen op om te komen tijdens de presentatie van de bekende professor Ira Helsloot komende maandag bij De Bebsel. De hoogleraar van de Radboud-universiteit in Nijmegen houdt dan een presentatie over asbest, sanering en gezondheid. Die bijeenkomst begint om 19:30 uur en is volgens Leloux niet alleen voor bewoners van de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg. “Dit gaat heel Goor aan want dit kan ook elders gaan spelen.”

Gerelateerde berichten

  • Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid…12 maart 2018 Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid… Een verrassende uitslag van de poll op onze site over de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan, Oude Haaksbergweg en Haaksbergerweg. Maar liefst 49% van de stemmers vindt dat alles moet […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • GGD wil monumentale bomen laten kappen25 april 2018 GGD wil monumentale bomen laten kappen De 94 monumentale bomen aan de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg in Goor moeten volgens de GGD Twente allemaal tegen de vlakte in het kader van de asbestsanering op 't Gijmink. Dat is het […]
  • Doar buw dan wier…16 januari 2018 Doar buw dan wier… We schrijven 16 januari 2018. Waarschijnlijk zullen nu zo ongeveer de eerste goede voornemens wel gestrand zijn in oude gewoonten en sleur. De sportscholen lachen in hun vuistje, want alle […]
  • PvdA mengt zich ook in bomendiscussie10 januari 2018 PvdA mengt zich ook in bomendiscussie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om […]