Voorlopig advies: Behoud éénrichtingsverkeer Molenstraat

Het voorlopige advies van de onafhankelijke verkeersbureau’s BVA en Over Morgen is om het éénrichtingsverkeer in de Molenstraat te handhaven totdat de Bunschotenstraat verlegd gaat worden over het voormalige terrein van Bouwens en daar aan te laten sluiten op de Enterseweg. Dat is gisteravond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst met betrokken partijen en omwonenden. In de omliggende straten moeten er dan, voorlopige, verkeersremmende maatregelen komen zoals sluizen, bloembakken en drempels.

Als de plannen om de Bunschotenstraat te verleggen ook daadwerkelijk zijn beslag krijgen dan is het advies om een klein gedeelte van de Molenstraat of éénrichtingsverkeer te laten of af te sluiten en het deel van het tankstation tot aan de Hengevelderstraat wel een twee-richtingsweg te laten worden. Het voorlopige advies is een combinatie van twee van de drie onderzochte scenario’s en kan niet op veel goedkeuring rekenen. Mede ook omdat het plan om de Bunschotenstraat te verleggen al heel lang in de kast ligt. “Daar praten ze al 20 jaar over en er is nog geen bestemmingsplan gewijzigd” zegt Toon van der Horst van de Goorse Stadsraad. “We hebben afgesproken dat we met alle partijen naar een oplossing toe willen die zo breed mogelijk gedragen wordt en die ook begrip krijgt van diegene die er wellicht niet direct mee eens zijn. Dat is in dit voorstel niet zo.” De adviesbureau’s hebben de terugkoppeling weer meegenomen om er opnieuw naar te kijken en komen op 14 mei terug in Goor om de zaak opnieuw te bekijken.

Inmiddels is er op Facebook een actiepagina actief geworden onder de titel ‘Help Goor de Molenstraat door’. Daarop wordt opgeroepen om een online petitie te tekenen tegen het handhaven van het éénrichtingsverkeer.