Twenthe hard onderuit bij Colmschate

Twenthe heeft vanmiddag, na vijf zeges op rij, een fikse nederlaag geleden tegen Colmschate’33. Het werd 5-1 in Deventer. De Goorse ploeg kwam vlot op 2-0 achter uit twee dode spelmomenten. De thuisploeg wist te scoren uit twee vrije trappen. Kort na rust werd het 3-0 en was het duel beslist. Na 20 minuten in de tweede helft tekende Guus Lummen voor de enige Goorse treffer. Niet veel later was de marge echter al weer 3 en stond er 4-1 op het scorebord.

Daarna liepen de irritaties op en werd trainer Michiel Mensink van Twenthe naar de tribune gestuurd en kreeg ook de net gewisselde Daan de Lat zijn tweede geel van scheidsrechter Wesselink vanwege aanmerkingen vanaf de zijlijn. Daarna werd het uiteindelijk ook nog 5-1. Dat was ook de eindstand. Ondanks de nederlaag blijft Twenthe wel vijfde op de ranglijst in de derde klasse B. In de derde periodestand zakt Twenthe naar plek twee omdat koploper Warnsveldse Boys wel won. Komende dinsdag speelt Twenthe in de halve finale om de Tukker Cup tegen Excelsior ’31 onder 21. Dat duel wordt gespeeld in Hengevelde en begint om 20:00 uur.