Paarse krokodil…

Afgelopen week heb ik een proef-abonnementje genomen van het onderzoeksplatform Follow The Money. FTM is een website waar onderzoeksjournalisten diepgaande artikelen plaatsen over de ware gang van zaken en juist die stukjes onder de loep nemen die normaal gesproken niet in het nieuws komen en waarvan overheden en bedrijven liever niet willen dat u dat weet. Een bekende Goorse journalist, eerder werkzaam bij RTV Oost, schrijft sinds kort voor deze site.

In zijn eerste artikel heeft hij het over “Dodenfabriek” Eternit en de viezigheid die zich daar jaren en jaren heeft afgespeeld. Erg interessant en voor mij persoonlijk ook erg herkenbaar. Net zoals vele andere mensen in Goor, heb ik ook naasten verloren door dat bedrijf aan het Twentekanaal. Het tweede artikel, van in totaal drie over de Eternit, gaat over de miljardairs van de asbestfabriek en de weigering mee te willen betalen aan de sanering van Goor. Ook onthutsend is dat de verantwoordelijk wethouder het “te accepteren vindt” dat bewoners van ‘t Gijmink nog steeds vervuilde grond terug krijgen in hun geruïneerde en afgegraven tuintjes.

Al met al de moeite waard om eens een kijkje te nemen op die site en je te verwonderen over intense viezigheid, in heel Nederland, waar we nog geen weet van hadden. Ook een aanrader is het stuk over hoe de ING bank, destijds gered met uw en mijn geld, in verband wordt gebracht met grootschalige schimmigheid van de facilitering in de Bitcoin handel. Je gelooft je ogen niet als je het leest.

Wat ook wel oogrollend was, is het advies wat een zogenaamde onafhankelijke commissie heeft uitgegeven over het hoofdpijn dossier Molenstraat. Dat begint zo langzamerhand op een slechte soap te lijken. De éénrichting moest gehandhaafd blijven totdat de Bunschotenstraat verlegt is. Nou…dat is hetzelfde als je nu nog steeds de hoop hebt dat de verantwoordelijke wethouder eens tot z’n positieven komt en voor de verandering gaat handelen ten dienste van zijn burgers in plaats van andersom. Weinig kans dus.

Zou FTM hier misschien een mogelijk verband- of samenzwering aan het licht kunnen brengen? Dat bijvoorbeeld de buurman van de neef van een aangetrouwde nicht van de wethouder een kennis heeft die directeur is van een bedrijf dat aandelen heeft in het “onafhankelijke” bureau wat de gemeente voorziet van adviezen. Lijkt me best grappig om de soap een nieuwe impuls te geven.

Maar goed, ondertussen is het natuurlijk in en in triest wat daar allemaal gaande is en dat je als inwoner zo’n strijd moet leveren tegen een vooringenomen en hautaine overheid. Het doet me een beetje denken aan die reclame van de OHRA met die paarse krokodil, etcetera etcetera etcetera…

Nu eerst maar eens twee weekjes vakantie houden en doen waar ik goed in ben…uitrusten. Tot over een paar weekjes.

 

Namens Niels,

een fijne dag…