GGD wil monumentale bomen laten kappen

De 94 monumentale bomen aan de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg in Goor moeten volgens de GGD Twente allemaal tegen de vlakte in het kader van de asbestsanering op ’t Gijmink. Dat is het advies aan de werkgroep die in het leven is geroepen om ook naar alternatieven te kijken. De GGD zegt dat voor een goede sanering, de eiken moeten worden gekapt zodat de bermen kunnen worden afgegraven. Ook de provincie Overijssel wil dat de bomen wijken voor de sanering maar omwonenden willen de kaalslag hoe dan ook voorkomen. Zij worden daarin onder meer gesteund door professor Helsloot van de Radboud-universiteit Nijmegen die denkt dat de bomen gespaard kunnen blijven. Ook de GGD kwam met een dergelijke variant maar pleit in eerste instantie voor bomenkap. De werkgroep met daarin voor- en tegenstanders van de bomenkap komt over enkele weken voor het eerst bijeen om over de diverse bevindingen te spreken.

Gerelateerde berichten