Huren bij Viverion wordt duurder

Viverion gaat de meeste huren verhogen. De woningcoöperatie die in Goor een groot aantal huurders heeft, spreekt zelf van een beperkte inkomensafhankelijke huurverhoging. Wie nu al meer dan 62% van de maximale huurprijs betaalt hoeft niet meer huur af te dragen. Andere huurders met een inkomen tot € 41.056,- moeten 2,4% meer gaan betalen. Huurders met een hoger inkomen krijgen een verhoging van 5,4% voor de kiezen wanneer hun huur lager is dan de streefhuur. Huurders die een huurprijs betalen die ver onder de 62% van de maximale huurprijs ligt, betalen straks 3,9% meer. Hieronder een schema. (klik erop om te vergroten)

Gerelateerde berichten

  • SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen15 juli 2020 SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen De SP-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente heeft er bij de woningcorporatie Viverion op aangedrongen om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Dit door de […]
  • Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren19 december 2018 Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren Woonzorgcoöperatie Viverion gaat tien procent van de beschikbare huurwoningen in Goor vrij maken voor mensen met zogenoemde middeninkomens. Het gaat daarbij om huishoudens die een salaris […]
  • Nieuw huurbeleid op basis van inkomen16 april 2021 Nieuw huurbeleid op basis van inkomen Viverion heeft samen met de aangesloten huurdersorganisaties nieuw huurbeleid ontwikkeld dat nu wordt gebaseerd op wat huurders kunnen betalen. Bij dat beleid staan de inkomenssituatie en […]
  • Viverion krijgt KWH-Huurlabel21 maart 2021 Viverion krijgt KWH-Huurlabel Woningcorporatie Viverion krijgt het zogenoemde KWH-Huurlabel. Dat wordt toegekend door het 'Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector'. Uit onderzoek van dit instituut is gebleken […]
  • Huur je eigen moestuin12 maart 2021 Huur je eigen moestuin Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen? Vanaf nu kun je weer je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin. Daar komen namelijk dit seizoen een aantal perkjes vrij voor […]