GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen

De GroenLinks-fractie wil dat de gemeente mee gaat doen aan een landelijke proeftuin om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 juli met plannen te komen en mee te dingen naar een deel van de 90 miljoen euro die daarviir beschikbaar komt. De gemeente Hof van Twente heeft als doelstelling om in 2035 energie-neutraal te zijn. Daarvan uitgaande zouden er dan jaarlijks 900 woningen aangepakt moeten worden. Als het landelijk genoemde jaartal 2050 wordt gehanteerd dan zouden er 500 woningen per jaar aardgasvrij moeten worden gemaakt. GroenLinks-raadslid William Sanchez wil van het college weten of deze gemeente ook plannen in gaat sturen en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. Op ’t Gijmink staan al een aantal gasvrije en energie-zuinige woningen (foto).

 

Gerelateerde berichten

  • Startavond energiezuinig wonen in buurthuis ’t Gijmink28 december 2017 Startavond energiezuinig wonen in buurthuis ’t Gijmink De eerste avond over energiebesparing voor de inwoners van de Iependijk, Schoolstraat, Anjerstraat, Rozenstraat en Leliestraat is op 15 januari in buurthuis villa '70 op 't Gijmink. De […]
  • Minder vuurwerkschade in de Hof18 januari 2020 Minder vuurwerkschade in de Hof Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling minder schade aangericht in Goor en omgeving dan vorig jaar. Er was toen een gemeentelijke schadepost van meer dan 15.000 euro. Dit jaar is dat […]
  • GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’25 mei 2020 GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’ De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met […]
  • Energiezuinige appartementen op ’t Schild26 december 2017 Energiezuinige appartementen op ’t Schild Er komt een kleinschalig appartementencomplex op het nu braakliggende terrein tegenover Expert Reiners op 't Schild. Aannemingsbedrijf Haafkes gaat dat in het komende jaar realiseren. Er […]
  • GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad7 november 2019 GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad Twee moties van GroenLinks om geco√∂rdineerd aan de slag te gaan met het bevorderen van de biodiversiteit in de Hof van Twente zijn gisteren door de gemeenteraad aangenomen. De moties […]