Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop

De degradatie van FC Twente uit de vaderlandse eredivisie is ook in een groot deel van Goor hard aangekomen. Goor is van oudsher een FC Twente-bolwerk en heeft al jaren een florerende supportersvereniging onder de naam SV Goor die domicilie heeft bij café Buddy’s. Daar vertrekken immer één of twee bussen naar de wedstrijden van de Twentse profclub. Zo ook afgelopen zondag toen vanuit Goor 42 die hard-fans naar de Arnhemse Gelredome togen om daar te zien hoe FC Twente met 5-0 werd afgeschminkt en officieel degradeerde. SV Goor kent een kleine 300 leden en de verwachting is dat dat, ondanks de degradatie, in ieder geval zo blijft.

Café Buddy’s in, voor FC Twente, betere tijden: Vlak voor het kampioenschap van 2010

“We gaan er vanuit dat we geen terugloop krijgen. Er zijn in de laatste weken zelfs jonge leden bijgekomen.” zegt bestuurslid Bjorn Huistede. “Ook de bussen naar thuiswedstrijden zullen gewoon blijven rijden. De seizoenskaartenverkoop moet nog starten maar ik denk dat de meesten loyaal blijven. Het is wel zaak om snel weer terug te keren want ik weet niet hoe het is als je na drie jaar nog in de Jupiler League speelt.” Ook vanaf café De Ster rijdt altijd een bus naar thuiswedstrijden. Ook dat zal gewoon zo blijven.

Gerelateerde berichten

  • Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof18 mei 2016 Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof De beslissing van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League is ook bij de Goorse FC Twente-supporters ingeslagen als een bom. Via de diverse social media uiten zij hun […]
  • SV Goor organiseert pre-kampioensparty19 april 2019 SV Goor organiseert pre-kampioensparty Goor is in de ban van de aanstaande titel van FC Twente. De Tukkers spelen op Tweede Paasdag de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ, maar wanneer Sparta Rotterdam vanavond op het eigen […]
  • Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter10 juni 2016 Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter De Goorse supporters van FC Twente, voor een groot deel verenigt in de supportersvereniging SV Goor hebben verslagen gereageerd op de uitspraak van de rechter die vandaag bepaalde dat de […]
  • Faillissement Havi treft ook Goorse Twentesupporters20 december 2019 Faillissement Havi treft ook Goorse Twentesupporters Het faillissent van Havi Beheer aan de Breukersweg heeft directe gevolgen voor het vervoer van diverse groepen van en naar Goor. Zo kunnen de leden van de supportersvereniging Goor […]
  • Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s8 januari 2019 Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s Na het succes van een jaar geleden organiseert SV Goor, de plaatselijke supportersvereniging van FC Twente, komende vrijdag 11 januari wederom een winterbarbecue bij Café Buddy's. […]