Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop

De degradatie van FC Twente uit de vaderlandse eredivisie is ook in een groot deel van Goor hard aangekomen. Goor is van oudsher een FC Twente-bolwerk en heeft al jaren een florerende supportersvereniging onder de naam SV Goor die domicilie heeft bij café Buddy’s. Daar vertrekken immer één of twee bussen naar de wedstrijden van de Twentse profclub. Zo ook afgelopen zondag toen vanuit Goor 42 die hard-fans naar de Arnhemse Gelredome togen om daar te zien hoe FC Twente met 5-0 werd afgeschminkt en officieel degradeerde. SV Goor kent een kleine 300 leden en de verwachting is dat dat, ondanks de degradatie, in ieder geval zo blijft.

Café Buddy’s in, voor FC Twente, betere tijden: Vlak voor het kampioenschap van 2010

“We gaan er vanuit dat we geen terugloop krijgen. Er zijn in de laatste weken zelfs jonge leden bijgekomen.” zegt bestuurslid Bjorn Huistede. “Ook de bussen naar thuiswedstrijden zullen gewoon blijven rijden. De seizoenskaartenverkoop moet nog starten maar ik denk dat de meesten loyaal blijven. Het is wel zaak om snel weer terug te keren want ik weet niet hoe het is als je na drie jaar nog in de Jupiler League speelt.” Ook vanaf café De Ster rijdt altijd een bus naar thuiswedstrijden. Ook dat zal gewoon zo blijven.