Molenstraat blijft ‘voorlopig’ eenrichtingsverkeer

De verkeersactivisten in Goor kunnen hun protestmars weer in gang gaan zetten. De Molenstraat blijft ‘voorlopig’ namelijk een eenrichtingsverkeer. De kerngroep heeft de nieuwe variant gepresenteerd aan de omwonenden. Het comité stelt dat het verkeer meer evenredig verdeeld wordt. Hiervoor moet echter wel de Bunschotenstraat worden verlegd over het voormalige terrein van Bouwens, waarna deze kan worden aangesloten op de huidige T-splitsing Wheeweg-Molenstraat. Het voorstel is om tot die tijd de huidige verkeerssituatie te handhaven.

 De presentatie is te vinden op de projectwebsite: https://verkeersvisiegoor.nl/downloads/. De feedback die tijdens de bijeenkomst werd gegeven op de presentatie liep uiteen: sommige bewoners uit de Molenstraat vragen zich af of de verkeerstoename in hun straat niet meer zal zijn dan het verkeersmodel laat zien. Andere Goorse bewoners zijn op zich te spreken over de nieuwe variant, maar maken zich zorgen over de termijn waarop verlegging van de Bunschotenstraat gerealiseerd kan zijn.

Kerngroep
De kerngroep gaat de komende tijd naar eigen zeggen aan de slag met deze feedback om een eindoplossing te kunnen presenteren waar zowel voor- als tegenstanders van het eenrichtingsverkeer op de Molenstraat begrip voor kunnen opbrengen. Ook als het eindresultaat niet hun eerste voorkeur heeft.