Twee minuten stil….

Het is allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook bij ons niet in de vergetelheid geraakt. Zij die voor dit voorrecht zijn gevallen, werden vanavond herdacht door zo’n mensen met een kranslegging bij het Poolse monument op ’t Schild, een stille tocht richting de Bomscherf in het Goorse centrum en de twee minuten stilte bij het oorlogsmonument in het park bij de Waterstraat. Er waren zo’n tachtig mensen bij de herdenking in Goor.

Hans Jebbink van het Goorse 4 mei-comité organiseerde wederom de herdenking die begon met een herdenkingsdienst  in de Petrus en Pauluskerk met als thema Verzet. Tijdens de stille tocht daarna droeg Bert Eeftink een gedicht voor bij de Bomscherf. Wethouder Scholten sprak bij het oorlogsmonument in het park. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, speelde Apollo het Wilhelmus. Zangkoor The Journey sloot de plechtigheid af.

Gerelateerde berichten

  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • Gedicht van Eeftink tijdens Dodenherdenking2 mei 2018 Gedicht van Eeftink tijdens Dodenherdenking Opdat wij nimmer vergeten en dus staan we in Goor ook op 4 mei stil bij de Dodenherdenking. Dan herdenken wij de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en staan we stil bij andere […]
  • Veel vlaggen halfstok in Goor4 mei 2015 Veel vlaggen halfstok in Goor Er zijn in Goor al veel vlaggen halfstok uitgegaan in verband met de dodenherdenking van vanavond, Het is 70 jaar geleden dat ook Goor werd bevrijd van de Duitse bezetter en het lijkt erop […]
  • Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin24 maart 2015 Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin De klokken luiden twee minuten lang. Om exact 9.49 uur is het stil bij de bomscherf in de Grotestraat. Doodstil. Deze ochtend is het exact zeventig jaar geleden dat het bombardement op […]
  • Twee minuten stil…4 mei 2019 Twee minuten stil… Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook […]