Markelo stopt overwinningsreeks Hector

Het is Hector nog altijd niet gelukt, zich veilig te spelen in de vierde klasse. Zondagmiddag verloren de groen-witten met 1-2 van Markelo. De bezoekers begonnen scherper dan Hector, het eerste schot verdween over het doel, maar uit het tweede wapenfeit kwam de openingstreffer. Het was een vrije trap van Lars Brincate die vanaf twintig meter een zogenoemd zwabberschot afvuurde en zo Daniël Kolbe passeerde. Het duurde een kwartier voordat de Hectorianen zich meldden aan het vijandige front. Na een paar kleine kansjes was de gelijkmaker er in de 19e minuut: de meegekomen verdediger Sjoerd Koster, werd op de wenken bediend door Cris Haverslag en tekende de gelijkmaker aan. Met kansen voor Arno Katera, Marinus Wolters en Menno de Leeuw kon Hector de score nog uitbouwen, maar dat gebeurde niet.

De tweede helft begon met een kans voor Wesley Zwoferink, zijn schot vanaf de zijkant viel op het houtwerk. Na de eerste mogelijkheid van Hector, werd Markelo beter. Dat leidde eerst tot een paar gevaarlijke momenten voor het Hector-doel en in de 56e minuut tot de voorsprong. Markelo-speler René Kuipers maakte de actie, zette de bal strak voor en die werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Cristian Jimenez. De Hectorianen probeerden met een aantal wisselingen nog een andere score op het bord te krijgen, maar de voorsprong van Markelo bleef staan.