Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt

Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft zich gemeld bij de landelijke adviescommissie wietteelt om in het onderzoek naar legalisering van cannabis ook de medicinale wietteelt mee te nemen. Dit naar aanleiding van een motie die eerder werd aangenomen in de gemeenteraad van Hof van Twente. Grote initiator achter de lokale kruistocht voor legalisatie van cannabisteelt voor eigen- en medicinaal gebruik is al sinds jaar dag Gorenaar Bart Hissink. Hij hoopt nu op een doorbraak maar die kan de wethouder niet garanderen. “Ik heb me met de motie gemeld bij de commissie en gevraagd of ze dit mee willen nemen in het experiment dat aanstaande is. Of dat ook gebeurd is nog niet gezegd.” aldus de wethouder gisteravond tijdens de raadsvergadering.  In het experiment gaan vijf of zes gemeenten onder meer bij coffeeshops kijken hoe er legaal cannabis kan worden aangevoerd. Dat is nu nog verboden. 

Bart Hissink (l) en Pieter van Zwanenburg (r) (arfchieffoto)