BSC Unisson bestraft fouten van Hector dat weer verliest

Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Markelo (1-2) wist SV Hector vanavond ook niet te winnen van BSC Unisson. De Gorenaren startten op eigen veld wel goed aan de inhaalwedstrijd in de vierde klasse B. In de derde minuut kwam Unal Kel langs de verdediging van de Boekeloërs, maar uiteindelijk verdween de bal toch over de achterlijn. Het eerste gevaar van BSC Unisson kwam na een fout van Daniël Kolbe die snelheidsduivel Pim Ratering in staat stelde de bal op te pikken. De Goorse goalie kon zijn fout ternauwernood herstellen. Vijf minuten later was het alsnog raak voor BSC Unisson. Een risicovolle pass van Dennis Ter Elst werd onderschept door Daan Wiggers. De spits ging langs Daniël Kolbe en schoot de 1-0 binnen. Toch wist Marinus Wolters de groen-witten weer op gelijke hoogte te brengen: 1-1.. Een vermeende handsbal leverde niet veel later een vrije trap op voor de bezoekers. Daan Wiggers wist vanaf een riante plek de bal hard tegen de touwen te schieten en tekende voor zijn tweede treffer van de avond: 1-2.

Ondanks de individuele klasse van BSC Unisson wist Hector toch nog gelijk te maken in eerste helft. Een ingooi van Christian Jimenez werd verlengd door Menno de Leeuw en opnieuw binnen gewerkt door Marinus Wolters. Hector had zelfs nog mogelijkheden om te gaan rusten met een voorsprong, alleen werden kansen van Menno de Leeuw en Wesley Zwoferink net gemist.Na de thee werd het vrij snel 2-3. Huub Hassink kon vrij doorlopen en uithalen op het doel van Hector. Doelman Kolbe was kansloos op de pegel van Hassink. BSC Unisson besloot daarna op de counter te gaan voetballen, Hector hanteerde veelal ‘de lange bal’. Deze alles of niets tactiek leidde in een paar kansjes maar doelpunten vielen er niet. Voor BSC Unisson wel. In het slot van de wedstrijd werd het wachten op het kansje beloond en tekende Pim Ratering voor de 2-4 eindstand. Komende zondag speelt Hector, dat nog steeds niet vrij is van degradatiezorgen, thuis tegen hekkensluiter sv Enter.

Foto’s: Dick van der Hout