GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker

GFC maakte vanmiddag in het inhaalduel tegen Sportclub Markelo geen fout en is na de 3-2 zege nu helemaal zeker van nacompetitie-voetbal om promotie naar de derde klasse. Op sportpark Heeckeren begonnen de bezoekers beter aan de wedstrijd en kwamen na 11 minuten op 0-1 door een treffer van Ferdi Pinkert die met een volley Markelo op voorsprong schoot. GFC nam daarna het initiatief over en kwam op gelijke hoogte door een goal van Justin Vos in de 22e minuut. Vijf minuten later kreeg GFC een strafschop na een handsbal in het 16-metergebied van Markelo. Tim Wassink faalde niet en bracht GFC vanaf elf meter op voorsprong. 2-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft werd het na een klein uur 2-2 nadat Bart Klumpers binnen kon schieten na goed voorbereidend werk van Rene Kuipers. Daarna ging GFC weer op jacht naar de voorsprong en die kwam er uiteindelijk, na een handvol Goorse kansen, uiteindelijk in de 76e minuut. Simon Ruumpol bediende de Olaf Siegers die op snelheid alleen op de keeper af ging en beheerst binnen schoot: 3-2. Deze voorsprong gaven de rood zwarte niet meer uit handen waardoor 15e overwinning van dit seizoen een feit is en de ploeg van Romano Lammertink zich ook op kan maken voor het toetje dat nacompetitie heet. Dit omdat GFC in ieder geval als derde zal eindigen. Waarschijnlijker is overigens dat GFC tweede wordt in de vierde klasse B. Dit omdat de huidige nummer drie Emos vandaag verloor van koploper WVV dat daarmee de titel veilig stelde. Komende zondag moet GFC weer tegen Sportclub Markelo. Dan, om deze keizers baard, op het sportpark aan de Endemansdijk in Markelo.

Gerelateerde berichten

  • 9 april 2017 GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink […]
  • GFC boekt uitstekende zege op UDI22 april 2018 GFC boekt uitstekende zege op UDI GFC boekte vanmiddag de tweede overwinning in een week. Na de 2-0 van afgelopen donderdag tegen vv Diepenheim werd vanmiddag het Enschedese UDI over de knie gelegd. Op het eigen sportpark […]
  • GFC heeft weinig moeite met Enter6 mei 2018 GFC heeft weinig moeite met Enter GFC heeft vanmiddag zonder heel veel moeite het uitduel met laagvlieger sv Enter gewonnen: 1-2. De Goorse zege kreeg al gestalte in het eerste kwartier toen de twee GFC-goals vielen. Na […]
  • GFC uitgeschakeld in strijd om de Tukker Cup25 februari 2018 GFC uitgeschakeld in strijd om de Tukker Cup GFC is vandaag in de kwartfinale van de strijd om de Tukker Cup utgeschakeld. In Glanerbrug werd met 3-2 verloren van derdeklasser Avanti Wilskracht. Bij rust was het al 3-1. Voor de […]
  • GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit14 mei 2017 GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit GFC is er vanmiddag, ondanks een puike 4-0 zege op FC Het Centrum, niet in geslaagd om de nacompetitie te ontlopen. Doordat TVO bij BSC Unisson won, is GFC als 11e geĆ«indigd in de vierde […]