Twenthe bewijst zichzelf een slechte dienst

Twenthe stond voor het thuisduel tegen Witkampers nog op poleposition voor het winnen van de derde periodetitel maar na de 1-2 nederlaag heeft de ploeg van trainer Michiel Mensink het daarin niet meer in eigen hand. Twenthe begon nog wel goed op het eigen kunstgras en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong door een treffer van Guus Lummen. Hij kreeg daarna nog een paar kansen evenals Jasper Groothuis die een aantal keren gevaarlijk werd. Witkampers kon daar in het eerste bedrijf weinig tegenover stellen en daarom was de 1-0 ruststand een magere afspiegeling van de verhoudingen. Het onheil kwam in de tweede helft waarin de bezoekers uit Laren na vijf minuten op gelijke hoogte kwamen na een gelukkige treffer.

Witkampers rook dat er wat halen viel in Goor en ging door. Na een half uur verdween een schot via de binnenkant van de paal achter doelman Bas Zweers en stonden de gasten uit Laren met 1-2 voor. Daarna wisselde trainer Michiel Mensink verdediger Elmar Gierveld voor aanvaller Wouter Leusink en probeerde het met een alles of niets offensief om het tij alsnog te keren. Tien minuten voor tijd kreeg Jasper Groothuis een rode kaart nadat hij uit frustratie een bal in het gezicht gooide van een tegenstander die bij een ingooi vlak voor hem stond. Het zou dus, bij een schorsing van de aanvaller, zomaar kunnen zijn dat dit het laatste wapenfeit is van Groothuis in het rood-wit-blauw van vv Twenthe. Hij verkast na dit seizoen naar zaterdag-hoofdklasser Excelsior’31. Na de rode kaart van Groothuis gebeurde er niet veel meer en stapte de Goorse ploeg dus met lege handen van het veld. In de strijd om de derde periode is Twenthe nu koploper af en moet het, met nog twee duels voor de boeg, Colmschate en sv Zwolle voor laten gaan. Beide ploegen hebben één punt meer. Volgende week gaat vv Twenthe op bezoek bij Eerbeekse Boys.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe doet goede zaken in derde klasse B19 maart 2017 Twenthe doet goede zaken in derde klasse B Twenthe heeft vanmiddag een afgetekende 3-0 zege geboekt. Op het eigen kunstgras werd het Larense Witkampers over de knie gelegd. De ploeg van trainer Michiel Mensink was heer en meester […]
  • Twenthe hard onderuit bij Colmschate22 april 2018 Twenthe hard onderuit bij Colmschate Twenthe heeft vanmiddag, na vijf zeges op rij, een fikse nederlaag geleden tegen Colmschate'33. Het werd 5-1 in Deventer. De Goorse ploeg kwam vlot op 2-0 achter uit twee dode […]
  • Twenthe ook onderuit bij Eerbeekse Boys18 september 2016 Twenthe ook onderuit bij Eerbeekse Boys Twenthe Goor kan prestatief nog niet aarden in de derde klasse. Na drie speelronden staat de teller op slechts één punt. Vanmiddag ging de formatie van trainer Michiel Mensink met 3-2 […]
  • Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht28 oktober 2018 Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht Twenthe boekte vanmiddag de tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen won op eigen veld met 2-0 van Avanti Wilskracht, de nummer twee van de ranglijst en voor […]
  • Twente verliest van NEO en blijft derdeklasser10 juni 2018 Twente verliest van NEO en blijft derdeklasser Twenthe is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te bereiken. De ploeg van de scheidende trainer Michiel Mensink verloor vanmiddag op eigen veld met 0-2 van het Bornse NEO […]