Wie houden we voor de gek ?

Bij het open slaan van de zaterdagkrant heb ik, na het lezen van de voorpagina, alweer genoeg munitie om mijn wekelijkse column te vullen. Er staan twee tegenstrijdige artikelen: “Gebrek aan mantelzorgers” en “Doorwerken tot je 70e”. Een bladzijde verder het pagina vullende jankverhaal van onze politiechef over dat hij meer mensen nodig heeft.

Het verhaal van de politiechef komt er op neer dat zijn manschappen te veel tijd kwijt zijn aan noodhulp-oproepen, de zogenaamde 112 meldingen zeg maar. Hierdoor heeft de organisatie te weinig tijd om zich bezig te houden met “nieuwe” criminaliteit zoals bijvoorbeeld cybercrime, internetoplichting, oprollen van drugslabs en andere stoute activiteiten. Nu is het bijzondere dat ik uit betrouwbare justitiebronnen heb vernomen, dat het met grote regelmaat voorkomt, dat de Politie Hof van Twente, soms wel drie nachten achtereen geen enkele noodhulp-oproep krijgt !

Dan heb ik toch wel een vraag. Worden er wel de juiste keuzes en prioriteiten gesteld ? Wellicht eens wat minder belasting-innend werk doen misschien ? Krijgt de iets te snel rijdende- en hardwerkende bouwvakker meer prioriteit dat het opdoeken van een pillen-draaierij ? Is hele dagen achter een lasergun hangen of ‘Flitsmeister’ spelen aan de Diepenheimseweg meer effectief dan die pedofiel oppakken die het internet onveilig maakt ?

Meneer de politiechef… Ik zou zeggen, ga eerst eens werk maken van wat je op de auto’s hebt geplakt van je arme medewerkers: “waakzaam en dienstbaar”. Begin eens met de juiste keuzes te maken en stop eens met het inzetten van personeel tegen je eigen goedwillende burgers voordat je weer jankt over meer blauw op straat.

Oke, even terug naar de voorpagina van zaterdag.

Werken tot je 70e is toch niet humaan en persoonlijk gruwel ik van de gedachten dat ik nu nog 31 jaar mijn kunstje moet vertonen voor mijn werkgever. Er is een tekort aan mantelzorgers voor 60 plussers, kopt de krant. Ja, vind je het gek ? Degenen die straks nog mantelzorg kúnnen geven zijn gepensioneerden van over de 70, die eigenlijk zelf mantelzorg nodig hebben. Nee, wat dat betreft kunnen we beter elk jaar een paar miljard extra overmaken naar gedrocht Brussel, zodat ze met lumineuze ideeën kunnen komen om ons leven in Europa een stuk fijner en beter te maken.

Bijvoorbeeld dat we geen plastieken wattenstaafjes meer mogen gebruiken of dat geïmporteerde bananen niet krommer mogen zijn dan weet ik hoeveel graden. Geen probleem, wij werken rustig door hoor tot ons 70e en bezuinigen alles kapot wat met een goede en fijne oudedagsvoorziening te maken heeft. Ik ? Ik rol over een dikke twintig jaar de paling op naar Thailand waar je voor 1000 euro per maand kunt leven als een God. Of ik solliciteer in Brussel, want daar mag je nog wel op een fatsoenlijke leeftijd met pensioen. Maar dat zal wel komen omdat dat “zwaar” werk is.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • DOES LIEF…7 januari 2020 DOES LIEF… Het is 2020 en menigeen barst van de goede voornemens. Vandaag zijn we zeven dagen onderweg in het nieuwe jaar en het lijkt erop dat sommige mensen niet veel op hebben met het slechte […]
  • Nooit wier kom’m…3 april 2018 Nooit wier kom’m… Ik schrijf deze column net nadat ik terug kom van het bBgband-festival in ons Goorse centrum. We hebben de hele middag vertoeft bij het gezelligste café van Goor. En tja, dat doen wij, de […]
  • Wen d’r maar aan…2 oktober 2018 Wen d’r maar aan… Wees loyaal, koop lokaal. Dat was volgens mij de leus die we oneindig vaak moesten horen als het aankwam op het ondersteunen van de ondernemers in het Goorse centrum. In de loop der jaren […]
  • Bitte…11 juni 2019 Bitte… Het was een relaxed weekendje. Pinksteren met mooi weer lokt altijd om erop uit te gaan. In Goor en omgeving werden genoeg activiteiten georganiseerd om even te ontsnappen aan de […]
  • Winnaar…6 maart 2018 Winnaar… Gisteren verjaarde ik. Weer een jaartje erbij en daarmee staat de teller op 39. Vroeger was je verjaardag een dag waar je weken naar uit keek, waar je nachten niet van kon slapen. Het was […]