Bezwarencommissie steunt buurt in strijd tegen pelletfabriek

De bezwarencommissie van de gemeente Hof van Twente is het eens met bewoners van de Kevelhammerhoek die ageren tegen de komst van de pelletfabriek van de firma Kwast op het haventerrein in Goor. Daar wordt gebouwd aan een nieuwe hal en een nieuwe installatie voor het maken van de pellets. De commissie vindt het bezwaar gegrond en concludeert evenals de buurtbewoners, dat de afgegeven vergunning niet kloppend en misleidend is. Daarin staat dat Kwast een overkapping voor het drogen van houtsnippers wil bouwen terwijl in werkelijkheid een fabriekshal wordt gerealiseerd volgens de bezwaarmakers. De gemeente vindt dat de Kevelhammerhoek-bewoners niet belanghebbend zijn maar daar denkt de bezwarencommissie anders over. Doordat er een installatie werkzaam wordt zou er sprake kunnen zijn van bijvoorbeeld geluids- en geurhinder. Of deze uitspraak ook daadwerkelijk wat uithaalt voor de omwonenden is nog maar de vraag omdat de bezwarencommissie slechts adviserend  is.

Gerelateerde berichten

  • Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel26 juni 2018 Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel De bezwarencommissie stelde de omwonenden in het gelijk maar het advies dat daaruit voortvloeide wordt toch niet overgenomen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. De […]
  • Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek30 augustus 2018 Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek De actiegroep die zich richt tegen de komst en de activiteiten van de nieuwe Pelletfabriek in het Goorse havengebied heeft 75 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die willen dat de […]
  • Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie13 maart 2018 Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er […]
  • Unieke Pelletintallatie in Goor15 november 2017 Unieke Pelletintallatie in Goor Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. "Deze installatie is […]
  • Hoorzitting over nieuwe Lidl gaat wel door23 mei 2017 Hoorzitting over nieuwe Lidl gaat wel door Ondanks een klemmend verzoek van buurtbewoners en ondernemersvereniging Goor Collectief gaat de hoorzitting rondom de eventuele bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt in de Kerkstraat toch […]