Politie in actie tegen afsteken vuurwerk

De politie Hof van Twente waarschuwt via de Facebookpagina voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Er komen bij de plaatselijke hermandad steeds vaker klachten binnen over vuurwerk dat wordt ’s weekends afgestoken ter ere van verjaardagen, andere jubilea of baldadigheid. De meeste meldingen komen binnen van vuurwerk dat van vrijdag op zaterdag, middernacht, wordt afgestoken en schrik veroorzaakt bij ouderen, kinderen en huisdieren. De politie vraagt om die meldingen niet meer in de buurt-whatsapp te doen maar rechtstreeks bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Die wil dan actie ondernemen. Vuurwerk afsteken is officieel alleen toegestaan op Oudejaarsavond- en nacht tussen 18:00 uur en 02:00 uur. Wie gepakt wordt kan een boete tegemoet zien van €100. Voor illegaal vuurwerk zijn de bekeuringen een stuk hoger.

Gerelateerde berichten

  • Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink27 december 2017 Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink Het was droog vanavond en dat was een geluk voor de organisatie van de vuurwerkshow van Morsink vanavond op industrieterrein Zenkeldamshoek. Daar werd een deel van de nieuwe collectie de […]
  • Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod24 januari 2017 Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Politie is vuurwerkvandalisme meer dan beu20 oktober 2018 Politie is vuurwerkvandalisme meer dan beu Het is de politie nu écht een doorn in het oog. Het afsteken van illegaal vuurwerk lijkt op dit moment meer regel dan uitzondering. Vrijwel wekelijks krijgt de Hermandad klachten van […]
  • Arrestatie na vondst grote partij illegaal vuurwerk15 december 2016 Arrestatie na vondst grote partij illegaal vuurwerk De politie heeft woensdag in een Goors bedrijfspand maar liefst 200 kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen, zo meldt het korps via Twitter. Tijdens de vondst heeft de politie ook een man […]