Politie in actie tegen afsteken vuurwerk

De politie Hof van Twente waarschuwt via de Facebookpagina voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Er komen bij de plaatselijke hermandad steeds vaker klachten binnen over vuurwerk dat wordt ’s weekends afgestoken ter ere van verjaardagen, andere jubilea of baldadigheid. De meeste meldingen komen binnen van vuurwerk dat van vrijdag op zaterdag, middernacht, wordt afgestoken en schrik veroorzaakt bij ouderen, kinderen en huisdieren. De politie vraagt om die meldingen niet meer in de buurt-whatsapp te doen maar rechtstreeks bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Die wil dan actie ondernemen. Vuurwerk afsteken is officieel alleen toegestaan op Oudejaarsavond- en nacht tussen 18:00 uur en 02:00 uur. Wie gepakt wordt kan een boete tegemoet zien van €100. Voor illegaal vuurwerk zijn de bekeuringen een stuk hoger.

Gerelateerde berichten

  • Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll)7 september 2020 Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll) De gemeente Hof van Twente wil op termijn toe naar een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de komende jaarwisseling is er nog geen sprake van een veto op knal-vuurwerk en vuurpijlen maar […]
  • Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink27 december 2017 Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink Het was droog vanavond en dat was een geluk voor de organisatie van de vuurwerkshow van Morsink vanavond op industrieterrein Zenkeldamshoek. Daar werd een deel van de nieuwe collectie de […]
  • Gorenaren opgepakt met 150 kilo vuurwerk23 december 2020 Gorenaren opgepakt met 150 kilo vuurwerk Twee mannen uit Goor zijn vanavond aangehouden met 150 kilogram consumentenvuurwerk in de auto. De politie kreeg argwaan omdat het voertuig de Duitse grens over ging en na korte tijd weer […]
  • Ruim 42 kilo illegaal vuurwerk in garagebox aangetroffen15 december 2020 Ruim 42 kilo illegaal vuurwerk in garagebox aangetroffen In een garagebox aan de Pieter Langedijkstraat in Goor heeft de politie 42 en halve kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie had een Gorenaar op het oog in het kader van een […]
  • Politie is vuurwerkvandalisme meer dan beu20 oktober 2018 Politie is vuurwerkvandalisme meer dan beu Het is de politie nu écht een doorn in het oog. Het afsteken van illegaal vuurwerk lijkt op dit moment meer regel dan uitzondering. Vrijwel wekelijks krijgt de Hermandad klachten van […]