Bedstede voor Goorse schaapsherder

Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een matje op de grond te slapen zodra de schapen gaan lammeren” aldus Duurland die de slaapplek op de Borkeld bij Markelo te danken heeft aan Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes uit Goor. Het aanbod van de bedstede is het resultaat van de zogenoemde match tussen de Stichting Schaapskudde Hof van Twente en het Goorse bouwbedrijf tijdens de Beursvloer van vorig jaar in de Hofkerk. Tijdens zo’n Beursvloer georganiseerd door de Hof van Twentse Uitdaging wordt gehandeld in vraag en aanbod tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de Hof en worden er, met gesloten beurs, matches gemaakt. Als tegenprestatie voor de vervaardiging van de ‘Berrestee’ gaat het personeel van Haafkes komende maand voor een activiteit de Borkeldse hei op onder begeleiding van Duurland.

Werner Haafkes (l) en Jos Duurland (r)

Gerelateerde berichten

  • Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo21 september 2019 Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde 'Wolfair' op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij […]
  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]
  • Lammetjesdag, adopteer uw eigen lam7 april 2017 Lammetjesdag, adopteer uw eigen lam Op Tweede Paasdag organiseert Schaapskudde Hof van Twente in samenwerking met Staatsbosbeheer een lammetjesdag. De Goorse herder Jos Duurland zal op De Borkeld een bijeenkomst organiseren […]
  • Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden16 november 2016 Goorse herder zwaar ontdaan: Nu 12 schapen door vergif overleden Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Goorse schaapsherder Jos Duurland. Nadat gisteren al acht schapen uit zijn kudde overleden door vergiftiging vond hij vanochtend weer vier dode […]
  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]