CDA eist opheldering in asbestdossier, Etex moet betalen

De asbestkwestie is weer onderdeel van gesprek in het provinciehuis. De CDA-fractie van Overijssel heeft Statenvragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving van plaatsgenoot en journalist Rob Vorkink op de nieuwssite Follow The Money over de asbestsanering van het Eternit-terrein. De Etex group, eigenaar van het terrein, levert geen financiële bijdrage aan de asbestsanering in Goor. De CDA-fractie wil weten wat de provincie hiervan vindt en of de provincie nog in gesprek is met Etex group. “Het is ongelooflijk dat de Etex-Group een fortuin heeft verdiend aan de asbestindustrie, maar geen verantwoordelijkheid neemt voor het saneren ervan”, aldus woordvoerder Bouwien Rutten.

“Oud-werknemers van Eternit en inwoners in Goor zijn tientallen jaren blootgesteld aan dit levensbedreigende materiaal”, vervolgt de woordvoerder. “Vervolgens worden inwoners opgezadeld met een grootschalige en langdurige sanering met alle ellende en zorgen van dien. Het kan niet waar zijn dat de Etex-Group zich onttrekt aan haar verantwoordelijkheden.”

Wat doet de provincie?
De CDA-fractie wil weten of provincie Overijssel nog in gesprek is met de Etex-Group over de desastreuze gevolgen van asbest. Ook heeft de fractie gevraagd naar wat het college doet om inwoners van Goor en lokale bestuurders te steunen in hun strijd tegen de gevolgen. Nog maar enkele maanden geleden zijn Tweede Kamerleden en gedeputeerde Traag op bezoek geweest in de wijk ’t Gijmink. De CDA-fractie is ook benieuwd of daar al concrete acties uit zijn voortgekomen.

Gerelateerde berichten

  • PvdA mengt zich ook in bomendiscussie10 januari 2018 PvdA mengt zich ook in bomendiscussie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om […]
  • Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief7 mei 2018 Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief Het zctiecomite Behoud Monumentale Bomen in Goor heeft de GGD een brief gestuurd waarin de conclusies en aanbevelingen omtrent de asbestsanering en de te volgen bomenkap worden gehekeld. […]
  • Bewoners Mulderskamp zonder water na leidingbreuk3 mei 2017 Bewoners Mulderskamp zonder water na leidingbreuk Twintig huishoudens op De Mulderskamp zitten tot aan het begin van de middag zonder water. Dit komt door een leidingbreuk die vanochtend ontstond tijdens graafwerkzaamheden in een […]
  • Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen22 oktober 2014 Verrassingsbezoek gedeputeerde voor asbestsanering tuinen En ineens was ze er. Gedeputeerde Ineke Bakker van de Provincie Overijssel was vanmiddag in Goor voor de officiële openingshandeling van de sanering van een groot aantal asbesttuinen in […]
  • Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W7 oktober 2016 Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W Er is veel over te doen maar het college van B&W wil sowieso doorgaan met de ambitie om te komen tot een volledig duurzame gemeente in 2035. In de programmabegroting voor volgend jaar […]