Scholen weer aan de slag met zeepkisten

De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige gemeentewerf aan de Patrijzenstraat waar met allerhande afval zeepkisten in elkaar worden gezet waarna er natuurlijk ook in geracet gaat worden. De kinderen van De Wiekslag beten het spits af en vervaardigden een aantal mooie creatieve vehikels. In de komende weken gaan ook de andere scholen met de zeepkisten aan de gang. Hofpower zorgt vanuit de gemeente voor allerlei leerzame projecten op scholen waarin duurzaamheid centraal staat.

Gerelateerde berichten

  • Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower15 december 2017 Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower De jaarlijkse truienontwerpwedstrijd van het duurzaamheidsproject Hofpower heeft dit jaar louter Goorse winnaars opgeleverd. Teun Freriksen (7) en Rita Mordjaneh (8) van de Prins […]
  • Goorse warme truien te koop4 januari 2018 Goorse warme truien te koop De zogenoemde warme truien die ontworpen zijn door scholieren uit Goor, zijn nu ook te koop. Het organiserende Hofpower heeft naar eigen zeggen meerdere keren de vraag gehad of de truien […]
  • Zeepkisten symbool voor duurzaamheid28 mei 2016 Zeepkisten symbool voor duurzaamheid Deze periode is het niet ondenkbaar dat u zeepkisten op de weg tegenkomt in Goor. De gemeente is deze week namelijk gestart met de zeepkistenrace van Hofpower. Leerlingen van de […]
  • Winnaars warme truiendag aftrap Hofpower10 maart 2017 Winnaars warme truiendag aftrap Hofpower Op de nationale warme truiendag vond vandaag ook de aftrap van het warmteproject HofPower plaats. Die aftrap ging gepaard met de uitslag van de trui-ontwerpwedstrijd. Wethouder Pieter van […]
  • Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren?25 februari 2018 Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren? Drie scholieren van de Waerdenborch hebben onderzoek gedaan naar het duurzame gedrag van de ambtenaren van gemeente Hof van Twente. En wat blijkt: ambtenaren hebben vaak geen weet van veel […]