Scholen weer aan de slag met zeepkisten

De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige gemeentewerf aan de Patrijzenstraat waar met allerhande afval zeepkisten in elkaar worden gezet waarna er natuurlijk ook in geracet gaat worden. De kinderen van De Wiekslag beten het spits af en vervaardigden een aantal mooie creatieve vehikels. In de komende weken gaan ook de andere scholen met de zeepkisten aan de gang. Hofpower zorgt vanuit de gemeente voor allerlei leerzame projecten op scholen waarin duurzaamheid centraal staat.

Gerelateerde berichten

  • Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower15 december 2017 Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower De jaarlijkse truienontwerpwedstrijd van het duurzaamheidsproject Hofpower heeft dit jaar louter Goorse winnaars opgeleverd. Teun Freriksen (7) en Rita Mordjaneh (8) van de Prins […]
  • Wiekslag wint wederom Warme Truien-wedstrijd19 december 2019 Wiekslag wint wederom Warme Truien-wedstrijd De Goorse basisschool De Wiekslag heeft voor de derde keer de zogenoemde Warme Truienwedstrijd van Hofpower gewonnen. In de categorie groep 5/6 vond de jury een combinatie van het ontwerp […]
  • Goorse warme truien te koop4 januari 2018 Goorse warme truien te koop De zogenoemde warme truien die ontworpen zijn door scholieren uit Goor, zijn nu ook te koop. Het organiserende Hofpower heeft naar eigen zeggen meerdere keren de vraag gehad of de truien […]
  • Zeepkisten symbool voor duurzaamheid28 mei 2016 Zeepkisten symbool voor duurzaamheid Deze periode is het niet ondenkbaar dat u zeepkisten op de weg tegenkomt in Goor. De gemeente is deze week namelijk gestart met de zeepkistenrace van Hofpower. Leerlingen van de […]
  • Jumbo in Goor wordt ‘groenste’ supermarkt van Nederland4 april 2019 Jumbo in Goor wordt ‘groenste’ supermarkt van Nederland De nieuwe Jumbo-supermarkt aan de Goorse van Kollaan wordt volledig energie-neutraal. Dat zegt uitbater Tijn Leussink op de site Klimaatplein.com. Hij runt samen met zijn broer Niek zes […]