Groene post voor boom- en bloemstraatbewoners…

Bijzondere post vandaag voor alle bewoners van een straat met een naam van een boom of een bloem zoals in Goor de Rozenstraat, Anjerstraat, Gondalaan, Magnoliaplein, Berkenstraatn en Eikenweg om maar eens wat te noemen. Zij kregen een speciale bloeikaart. Dat is een kaart waarin bloemzaadjes zijn verwerkt die is bedoeld om ‘weg te gooien’ maar dan niet in een prullenbak maar op een plaats die wel wat extra groen kan gebruiken. De kaarten zijn ontworpen door schoolkinderen uit Delden en worden in de Hof van Twente op zo’n 1200 adressen bezorgd. Foto’s van de kaarten, het weggooien van de kaart en/of het groeien van de bloemen, kunnen gedeeld worden met #bloeihvt. De actie is een samenwerking van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower: drie initiatieven die zich inzetten voor meer groen in de gemeente Hof van Twente.

Gerelateerde berichten

  • Boodschappen aan de boom…12 juli 2022 Boodschappen aan de boom… Het is wellicht niet onopgemerkt gebleven. Aan diverse bomen in het Goorse zijn papieren met een duidelijke boodschap opgehangen. Dat is gedaan door de leerlingen van OBS De Boomhut in […]
  • Groene loper krijgt subsidie voor eetbaar groen17 september 2021 Groene loper krijgt subsidie voor eetbaar groen De Groene Loper Hof van Twente is één van de tien organisaties die subsidie heeft gekregen om te komen tot meer eetbaar groen. De Provincie Overijssel heeft daarvoor in totaal 50.000 euro […]
  • 13 boompjes aangeboden ter adoptie14 mei 2021 13 boompjes aangeboden ter adoptie De Groene Loper Hof van Twente zoekt mensen die graan een een boompje willen adopteren en ook definitief planten op de dag van de biodiversiteit (zaterdag 22 mei). Het gaat om dertien […]
  • Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats22 april 2021 Nationale Zaaidag met inzaaien buurtboomgaard en begraafplaats Het is vandaag Nationale Zaaidag en in dat kader heeft de Groene Loper Hof van Twente diverse activiteiten georganiseerd. In de Reggetuin bij de Stadslandbouw wordt een in aanleg zijnde […]
  • Geld voor ‘groene’ schoolpleinen20 september 2020 Geld voor ‘groene’ schoolpleinen Onder de noemer ‘Ieder schoolplein in de Hof groen, dat gaan we samen doen’ worden alle scholen actief benaderd en gestimuleerd om het schoolplein te vergroenen. Daarvoor wil de gemeente […]